Főoldal > EGÉSZSÉG > Szőlőmagolaj, a hidegen sajtolt csodaszer

Szőlőmagolaj, a hidegen sajtolt csodaszer

diétaegészségfogyásolajszőlőszőlőmagolaj
0

Írta:

Van, aki csak lenyeli, van, aki összerágja, és olyan is, aki inkább kiköpi. Sok gyümölcs magjára igazak lehetnek ezek az állítások, de mi most a szőlőmagra gondoltunk. A magra, ami egy hideg sajtolt eljárással olajjá „változik”, és ez az olaj igazi csodaszer a szervezet számára.

 

A szőlőmagolaj az érett szőlőszemek magvából készül, és linolénsav tartalmával tűnik ki. Zöldessárga színű, jellegzetes illatú, mely a feldolgozott szőlőéhez hasonlít. Talán az egyik legértékesebb olajak közé tartozik. Ismertsége terjed, de még mindig kevés háztartásban számít alapelemnek. A szőlőmagolaj – ellentétben a legtöbb ismert növényi olajjal – 200 °C-on is megtartja kiváló ízét, a füstpontja 250 °C, ami azért fontos, mert így sütés-főzés közben nem keletkezik káros égéstermék.

Gyógyír a belsőnek

Fontos, hogy hidegen sajtolt szőlőmagolajat válasszunk, mert az ezzel az eljárással készült olaj tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek a szőlő magjában megtalálhatóak. A hidegsajtolással kinyert szőlőmagolaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban, klorofillban, könnyen emészthető és koleszterinmentes. Magas az E-vitamin tartalma, az antioxidáns hatása 18,4-szer jobb, mint a C-vitaminnak, és 50-szer nagyobb, mint az E-vitaminnak!

Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt. Növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét és csökkenti a rossz koleszterin (LDL) szintjét.

szolomagolaj2.jpg ()

Szakértők szerint jótékony hatással van a prosztatára és az impotenciára, de a nők számára is jótékony, hiszen kedvező összetétele miatt segít a változókori tünetek enyhítésében. Javítja a látást, megelőzheti a szürkehályog kialakulását. Gyulladásgátló hatása is van, és erősíti a szervezetet a stressz ellen.

Segítség a külsőnek

Külsőleg alkalmazva is nagyon hatásos, elsősorban magas E-vitamin tartalma miatt hatékony kozmetikai szer. A bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi annak korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrbe masszírozva könnyen és gyorsan beivódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására. Kedvenc krémedbe csepegtetess néhány cseppet a szőlőmagolajból, keverd össze és így használd! Feszesíti a bőrt, így kiváló társ a narancsbőr elleni küzdelemben is, és masszázsolajként is remekül funkcionál.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X