Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a 7 legjobb szorongáscsökkentő étel

Ez a 7 legjobb szorongáscsökkentő étel

egészségételnyugtatóstresszszorongás
0

Írta:

A gyógyszerek nem minden esetben jelentenek jó megoldást. A helyes étkezés viszont segíthet leküzdeni a szorongást. Mutatjuk a 7 legjobb szorongáscsökkentő ételt!

 

1. Teljes kiőrlésű gabona

A teljes kiőrlésű gabona nagyon hatékonyan küzd a szorongással. A teljes kiőrlésű gabonában magnézium található, ez pedig segíti a szorongás leküzdését. Emellett triptofánban is gazdag, ez pedig segít a depresszió és szorongás tüneteinek enyhítését.

2. Hínár

A teljes kiőrlésű gabonához hasonlóan nagyon sok ásványi anyagot tartalmaz. Szintén magas a magnézium- és triptofántartalma.

3. Áfonya

Az áfonya nagyon jó antioxidáns, emellett pedig gazdag vitaminforrás. Ezek segítenek megelőzni és leküzdeni a szorongást és stresszt. Nyugtató hatású gyümölcs, így harcol a szorongással.

4. Acai bogyó

Antioxidáns tartalmának köszönhetően nagyon hatékonyan harcol a szorongással.

szorong2.jpg ()

5. Mandula

Nagyon magas a mandula vitamintartalma, de ásványi anyagokban is igen gazdag. Így segít egészségesen tartani a tested. Az egészséges zsírok a mandulában segítik az agyfunkciókat, s energiával látnak el egész nap.

6. Csokoládé

Az étcsoki segít csökkenteni a koleszterinszintet, emellett segíti a vérkeringést. A kortizol egy hormon, amely a szorongásért felelős. Az étcsokiban lévő antioxidáns leköti a szabadgyököket, és növeli a szerotonin szintet.

7. Maca gyökér

A maca gyökér por alakban található meg. Add az italodhoz vagy ételedhez! Ez a gyökér nagyon gazdag fitonutriensekben, ami fokozza az energiaszintet és csökkenti a szorongást.

Összetevők, melyek harcolnak a szorongással:

– Több víz!
– Magas magnézium- és antioxidáns tartalom.
– B-vitaminban és cinkben gazdag ételek.

Ételek, amiket kerülj!

– olajban sültek
– finomítatlan cukrok
– alkohol
– túl sok koffein

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X