Főoldal > EGÉSZSÉG > Az őszi alma gyógyhatásai

Az őszi alma gyógyhatásai

almadiétafogyásfogyókúragyümölcsrostvitamin
0

Írta:

Persze, hogy nem minden alma egyforma. Ugye ezt te sem gondoltad? Az őszi almafajták nagyon finom zamatos gyümölcsök, ám ezeknek a fajtáknak az igazi íze csak a szüretelés után pár héttel alakul ki teljesen. Most szólunk: szedd le, szerezd be, és eláruljuk miért lesz jó még később is, mondjuk karácsonykor.

Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban fogyasztunk a finom lédús almákból, hiszen a sok nyári gyümölcs választéka amúgy is megcsappan egy kicsit. Az őszi alma viszont jó hatással van a szervezetre, segít a fogyásban, védi a szívet, csak tudd, hogy szedés után érdemes rövid ideig még tárolni. Ezek az almák a szakszerű raktározás mellett akár még decemberben is fogyaszthatók, és mi is lehet jobb, mint egy meleg almás rétes a hideg télben?

Vitaminok és ásványi anyagok hada

Semmi extra nincs az almában, csak benne van minden, ami kell. Tartalmaz A-vitamint, B-komplex vitaminokat, és C-vitamint is. Az ásványi anyagok egész széles tárházát vonultatja fel: a kálium, a kalcium, a cink, a fluor, a jód, a szelén együttesen tesznek az egészséges szervezetért.

36769077 - fresh apples and a bowl of raw and unfiltered organic apple cider vinegar with mother enzymes

Immunrendszertől az emésztésig

Az alma magas flavonoidtartalmának számos előnye van. Az almában előforduló fő antioxidánsok főleg az alma héjában találhatók meg. A flavonoidok erősítik az immunrendszert, rákmegelőző, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal bírnak, de segítik a vírusok és baktériumok leküzdésében is. Az almafogyasztás segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető. Rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkenti. Fontos a koleszterin elleni harcban is, és kiváló hatású cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. Mivel az alma gazdag káliumban, segít a vérnyomás szabályozásában és csökkenti a stroke kockázatát is.

Fogyhatsz is tőle

Elengedhetetlen része minden diétának, fogyókúrának. Kalóriában szegény, rostban igen gazdag gyümölcsről van szó. Ráadásul sokan elfelejtik, hogy fogyni nem csak a jó alakért lehet (kell!), hanem az egészséges testért is. A súly csökkentéshez és az általános egészségügyi állapot javításához az orvosok rostban gazdag étrendet javasolnak. Az élelmi rostok fogyasztása hosszan tartó telítettség érzetet nyújt, ezért az alma az alap élelmiszere kell, hogy legyen a fogyni vágyóknak.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X