Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 tuti étel és ital, amely segít koncentrálni

7 tuti étel és ital, amely segít koncentrálni

éberségegészségétkezésfigyelemkoncentráció
0

Írta:

Elnyom az időjárás? Ez a cikket olvasod, ahelyett, hogy a határidős munkádra koncentrálnál? Egyszerűen nem sikerül a fontos dolgokra összpontosítanod? Hagyd abba a halogatást és az emiatt való felesleges aggódást, itt az idő egy kis köztes étkezésre!

 

Nyugi, nem a fogyókúrádat romba döntő nassolásra buzdítunk! Bizonyos egészséges ételek és italok ugyanis képesek arra, hogy energiát adjanak, jelentősebb kalóriabevitel nélkül, és hogy a fontos dolgokra tudj összpontosítani, a közösségi portálon megosztott cuki videók helyett.

Fahéjas kávé

Nem árulunk el újdonságot avval, hogy a kávé élénkít és javítja a koncentrációs képességet, de azt is tudtad, hogy napi 3 csésze a rövid- és a hosszú távú memóriát is javítja? Turbózd fel a hatást fahéjszórással, mert a fűszernek már az illata is növeli az éberséget és csökkenti a frusztrációt.

Zöld tea

A zsírégető zöld tea L-Theanine-t tartalmaz, egy olyan aminosavat, amely elősegíti az alfa hullámok ténykedését (hasonlóan a meditációhoz), így nyugtat és segít fókuszálni. Tökéletes természetes élénkítő délutánra, amikor már nem akarsz túl sok koffeint magadhoz venni. 

Borsmenta tea

Bár a borsmenta teljesen koffeinmenetes, mégis képes felélénkíteni az agyat. Az illata kapcsolatba hozható a szorongás és a fáradtság csökkentésével, és a motiváció növekedésével.  

koncentral2.jpg ()

Komplex reggeli

A reggelit hajlamosak vagyunk elhanyagolni, pedig ez a nap legfontosabb étkezése. A legjobb, ha rostban gazdag zabkásával, vagy fehérjében gazdag tojásos étellel kezdjük a napot. Ezek a teljes értékű reggelik ugyanis sokkal több energiát adnak, mint a feldolgozott, finomított pékáruk vagy a cukorban dúskáló gabonapelyhek. Felejtsd el a fánkot, ha nem akarsz már 10-kor az íróasztalodra borulni.

Bogyós gyümölcsök

A bogyós gyümölcsök, mint az áfonya, nemcsak az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát csökkentik, hanem 5 órával a fogyasztásuk után is növelik a koncentrálóképességet. A bennük található antioxidánsok növelik a vár áramlását az agyba, így segítségükkel a szellemi munka elvégzése is könnyebbé válik. Rakd bele a reggeli zabkásádba vagy a délutáni natúr joghurtba.

Étcsokoládé vagy kakaópor

A másik étel, ami növeli a vér áramlását az agyba, az az étcsokoládé. Már napi 2 kocka véd a korral járó memóriaveszteségtől, ennyi mennyiség pedig a legszigorúbb diétába is bele kell, hogy férjen. A magas kakaótartalmú csoki hatással van agyunkra ún. neurotranszmitter kibocsátásával. Javítja a hangulatot, így talán az újabb határidős munkát is nagyobb kedvvel fogadod majd. 

Cukormentes limonádé

A hidratáció fontosságát nem lehet hangsúlyozni, általánosságban mégsem iszunk eleget. A dehidratáció csökkenti az agyi funkciók működését, lelassítja az egész szervezetet. Kutatások szerint a legjobb természetes koncentrációjavító az ásványvíz pár karika citrommal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X