Főoldal > EGÉSZSÉG > Küzdd le a másnaposságot ezekkel a szuperételekkel

Küzdd le a másnaposságot ezekkel a szuperételekkel

alkoholfolyadékmásnaposságméregtelenítésvitamin
0

Írta:

Átbuliztad az éjszakát, és másnap sem akarsz nyomott és fáradt lenni? Ezekkel a szuperkajákkal gyorsan méregtelenítheted a szervezeted és jobban fogod érezni magad, mint valaha!

Narancslé

Jobban segít felvenni a kesztyűt az alkohol elleni harcban, mint bármely más gyümölcslé! A narancs magas C-vitamin tartalma miatt az agyad jobban könnyebben fog megbirkózni a macskajajjal és a gyümölcslében található fruktóz segítségével a fejfájástól is hamar megszabadulhatsz majd!

Banán

Tele van káliummal és nátriummal, ami méregtelenít és „kiöli” a szervezetből az alkoholt. Ez különösen akkor fontos, ha már az átmulatott éjszaka folyamán megkezdődtek a rosszulléteid. Ha tuti hatásra vágysz, készíts banános gyümölcssalátát és azt edd reggelire – pár óra és jobban is leszel!

Alma

Folsav, E- vitamin és C- vitamin – a másnaposság elleni harc három fő összetevője is megtalálható az almában. Kiválóan méregtelenít, „gáztalanít”, feltölti a hiányzó vitaminraktáraidat és az antioxidánsainak segítségével még a szemed alatti táskáknak is búcsút mondhatsz majd!

Édeskömény

Csodás emésztéssegítő, valamint az egyik legjobb természetes erjedés- és puffadásgátló. Az édeskömény hatása abban nyilvánul meg, hogy „meggyorsítja” az alkohol lebomlását a szervezetben és az minél előbb kiürül belőled.

Víz

Egyértelműnek tűnik, de többen nyúlnak inkább  – a még fokozottabb dehidratációt produkáló – kávéhoz! A testünk több, mint 70%-a vízből áll: ebből te jópárat eltáncoltál az éjjel, szóval kapcsolj turbó fokozatra és igyál sokat! A legjobb, ha magas ásványianyag-tartalmú, palackozott vizet fogyasztasz, de semmiképpen se a szénsavas változatot!

10010433 - lemon water with fresh lemons and green plants

Gránátalma

Az egyik legszebb és legfinomabb gyümölcshúsról beszélünk, melynek mindegyik kis szeme extra adag flavonoiddal (tisztító hatású antioxidánssal), A, C és E vitaminnal, folsavval és vassal van felturbózva. Ez utóbbi különösen fontos, hiszen a véredben található oxigénért is felelős. Ha nem tudod frissen megvásárolni, ruházz be a drogériákban kapható gránátalmalére, hiszen ez a csodaszer a bőrt, a hajat és a körmöt is szépíti!

Citrom

Sokan még bulizás nélkül is limonádéval kezdik a napot – hogy miért? Serkenti az emésztést, kevesebb ételt kívánunk tőle, kiegyenlíti a gyomor pH értékét, megelőzi a „savasodást” és hatalmas mennyiségű C-vitamin található benne. Mindez azt jelenti, hogy a bélrendszered még több jótékony baktériumot fog termelni és kiűzi a méreganyagokat a testedből.

Fehér tea

A zöld tea is abszolút favorit, de a fehér változat a méregtelenítés nagymestere! Ha el van telítve a gyomrod mindenféle nehéz kajával, alkoholos itallal, hajts fel pár deci fehér teát és hamar jobban leszel. Mindemellett antioxidánssal is tele van és a normalizálja a koleszterin szintünket is.

Kelkáposzta

A legtöbb zöld színű zöldséghez hasonlóan a kelkáposzta is méregteleníti a gyomrunkat és segít pótolni az olyan fontos ásványi anyagokat is, mint például a B6, az A, a C és a K –vitamin, valamint a kálium. Az év egészében beszerezhető, ám ha az ízéért nem vagy oda, próbálj meg minél világosabb színűt beszerezni, hiszen „minél sötétebb kelkáposztát választunk, annál jellegzetesebb aromája van”.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X