Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 egyperces tipp, hogy megőrizd az egészséged

8 egyperces tipp, hogy megőrizd az egészséged

almadiétaegészségfogyás
0

Írta:

Az egészség nem igényel mindig sok időt és energiaráfordítást – próbáld ki ezeket az egészségtippeket, amik gyorsan “hatnak”!

Nyugodj meg – játékosan

Ha úgy érzed, minden teendő egyszerre ömlik rád, idézd fel, milyen csodálatosnak láttad a világot kicsi korodban: nézz meg egy videót egy flashmob-ról, egy űrutazásról, vagy csak olyan tájakról, ahová mindig el szerettél volna jutni. A lényeg, hogy zökkentsd ki magad néhány pillanatra abból, amit éppen csinálsz; ezzel megnyugtatod az idegeidet és sokkal könnyebb lesz utána folytatni, amit elkezdtél.

Válts csatornát a karcsúságért

Imádod a főzőcsatornákat? Pedig nem is hinnéd, milyen rossz hatással lehetnek rád, ha üres pocakkal nézed őket. Ugyanis ilyenkor az agyad azon része, ami az étvágyért felelős, maximális fokozatra kapcsol. Tippünk: ne nézz gasztroműsorokat éhgyomorra! Így kevesebbet fogsz magadba tömni egy ínycsiklandó főzőshow hatására.

 

Egy pohár bor – képzeletben

Napi egy pohár vörösbor jót tesz az emésztésednek, megnyugtatja az idegeidet és vérképző is. Sőt, néha az is elég, ha csak napközben egy feszültebb pillanatban elképzeled, hogyan töltöd ki magadnak este otthon azt az éppen elegendő egy pohárnyi nedűt – máris jobban leszel.

Addig üsd a vasat…

Tudod, mi az idény legmenőbb párosa? Nem más, mint a vas és a C-vitamin. Ugyanis ha egy étkezésen belül fogyasztod őket, többszörösére erősítik egymás hatását. Próbáld ki például a következőket: rántotta spenóttal és zöldpaprikával, mogyorókrémes szendvics eperdarabokkal vagy sovány marhahús paradicsomszószban.

egyperc2.jpg ()

Tartsd a súlyod – glükózmentesen

Most már biztos: a csökkentett glükóztartalmú étrend biztonságosan és hatékonyan segít, hogy megtarthasd a karcsúságod. A chilis bab, a grapefruit, a mogyoró, a sovány tej, az alma vagy a hosszúszemű barna rizs mind olyan glükózmentes, vitaminokban gazdag és ráadásul finom ételek, amelyek nem emelik a vércukorszintedet. 

Természetes kozmetikumok diabétesz ellen

Tudtad, hogy a hajlakkodtól is lehetsz cukorbeteg? Bizony, mégpedig a ftalát nevű vegyület miatt, ami számos kozmetikumban megtalálható. A ftalát lassítja az anyagcserét, és rossz hatással lehet a vércukorszintedre is. Legközelebb fordítsd meg a flakont, ha kozmetikumokat vásárolsz, és ellenőrizd a termék ftalát-tartalmát.

Égess zsírt almával

Anyukádnak igaza volt: napi egy alma valóban csodát tehet. Amellett, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, az almában található savak segítik a zsírégetés folyamatát is. Ha éppen nincs szezonja, ezeket a savakat megtalálhatod a bazsalikomban, az áfonyában, a borsmentában, a rozmaringban, a levendulában vagy az oregánóban is.

A legtrendibb szín: fehér

Hallottál már a színdiétáról? Valami ilyesmin alapszik a következő tézis is: a fehér zöldségek és gyümölcsök „felesleges” pigmentek híján kb. 90%-kal csökkentik a szívbetegségek kockázatát. Fogyassz sok almát, körtét, karfiolt, banánt és (hámozott) uborkát, és maradj egészséges!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X