Főoldal > EGÉSZSÉG > Így óvd intim területeid egészségét és frissességét!

Így óvd intim területeid egészségét és frissességét!

egészségintim higiéniaszépségápolástisztaság
0

Írta:

Testünk azon a területeit is ápolnunk kell, melyeket nem teszünk közszemlére. Ezzel nem csupán az általános jó közérzetet biztosítjuk magunk számára, hanem az esetleges egészségügyi komplikációkat is megelőzhetjük. Speciális higiéna nőknek.

Az ideális szimbiózis

A test más részeihez hasonlóan az intim területeknek is megvan a maguk természetes egyensúlya, vagyis pH-értéke, amely mellett a „jó“ baktériumok is megélnek, a „rosszak“ pedig ellenőrzés alatt vannak. „Egy egészséges felnőtt nő hüvelyében ez az érték 4 és 5 között van. Ez savasabb, mint a bőr enyhén savas 5,5 pH-jú környezete“magyarázza Dr. Rixa Dippe, a NIVEA laboratóriumának munkatársa. Ez a természetes egyensúly jótékonyan hat a „jó“ tejsavbaktériumokra és véd a fertőzésektől. Amikor azonban ez a természetes egyensúly megbomlik, elkezdenek szaporodni a „rossz“ baktériumok. „Ez irritációt, viszketést, fájdalmat, kellemetlen szagokat, szokatlan váladékozást és olyan fertőzést okozhat, mint például a candida és a bakteriális hüvelygyulladás“ – figyelmeztet Dr. Rixa Dippe.

Jó hír, hogy az intim területek természetes egyensúlyát képesek vagyunk fenntartani. A sok módszerből íme a 3 legfontosabb, melyek garantálják a frissesség, a kényelem és a megnyugtató ápoltság érzését.

1. Használj megfelelő pH-értékű szappant

Az intim területek megfelelő ápolásához kifejleszett szappan tejsavat tartalmaz, amely

biztosítja az ideális, enyhén savas pH-értéket és segíti a „jó“ baktériumokat. Nem tartalmaz parfümanyagot, nőgyógyászatilag és dermatológiailag tesztelt. Alkalmazd naponta egyszer az intim területeken, belső öblítés nem szükséges – elegendő csupán a külső részek lemosása.

Tippünk: Fresh vagy Sensitive intim mosakodógél, NIVEA, 250 ml, 1129 Ft

2. Viselj kényelmes fehérneműt, kerüld a szoros bugyikat

Az intim területekhez kapcsolódó kellemetlen érzéseket a nem megfelelő öltözködés és az illatosított mosószerek és öblítők is kiválthatják.

  • Viselj jól szellőző, selyem vagy gyapjú fehérneműt.
  • Amennyiben hajlamos vagy a fertőzésekre, gondold át, nem lenne-e jobb száműzni a tangákat a fiókból. Mellőzésükkel gyakran a fertőzések is eltűnnek az életedből.
  • Kerüld a szorosan tapadó bugyikat, amelyek meleg és nedves, a fertőzéseknek kedvező közeget teremtenek.
  • Nyáron pedig ne hagyd magadon hosszú ideig a vizes fürdőruhát.

Az intim területek fertőzését és gyulladását okozhatja ezen kívül még a rossz táplálkozás, némely gyógyszer, pl. antibiotikum szedése, és nem utolsó sorban a pszichikai stressz is.

3. Utazáskor intim törlőkendőt is tegyél a táskádba

Hogyan tudjuk elvégezni az intim tisztálkodást utazás közben? Praktikus megoldás az intim törlőkendő, amellyel naponta többször is nyugodtan felfrissítheted magad. A NIVEA most Mild és Fresh variációt is kínál, mindkettőt más-más természetes hatóanyaggal. Végezetül az utazás közbeni intim tisztálkodáshoz nem javasoljuk az egyébként igencsak népszerű baba törlőkendő használatát, mivel annak nem megfelelő a pH-értéke és a bakteriális egyensúlyhoz szükséges tejsavat sem tartalmazza.

Tippünk: Mild vagy Fresh intim törlőkendő, NIVEA, 20 db, 599 Ft

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X