Főoldal > EGÉSZSÉG > Útifű maghéj, a tökéletes méregtelenítő

Útifű maghéj, a tökéletes méregtelenítő

béltisztításegészségméregtelenítésrostútifű maghéj
0

Írta:

A rostszegény táplálkozás olyan gyakori, hogy akár népbetegségnek is nevezhetnék. Sokan nem is tudják, hogy a salakanyagok felszaporodása, a lelassult emésztés mennyi bajhoz, és milyen elhízáshoz vezet.

Az egész folyamatot kiválóan megakadályozza egy méregtelenítő szer: az útifű maghéj.

Szuperételként is lehet nevezni, mert olyan sok jótékony hatása van, amely felterjeszti erre a titulusra. Az útifű maghéj vagy másik nevén indiai bolhafű a meleg, napos vidéken érzi jól magát. A talajt és a csapadékot illetően kicsik az igényei. Az útifű kis magjai a magburokban, a vékony héjban rejtőznek: 1000 db mag súlya kb. 2 gramm, ezért nem is érdemes magad gyűjteni, inkább szerezd be a bioboltokban, drogériákban.

Magas rosttartalom

De hogy függ össze ez a növény a rostokkal? Az útifű 85 százaléka nem felszívódó élelmi rost, így rendkívüli a folyadék-felszívó képessége. Az útifű és a folyadék együttes hatását úgy fejti ki, hogy a fogyasztás után egyfajta zselés gél képződik a gyomorban, amely nyugtatja a nyálkahártyát és nem szívódik fel, hanem tovább vándorol, végig az egész bélrendszeren, szinte kipucolja az egészet, de nem csak a belekre hat jótékonyan. Csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet, tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot és a migrénes panaszokat is. Használata hozzájárul a pikkelysömör, az ekcéma, az akné és a bélflóra regenerálásához antibiotikumos kezelések alatt és után.

utifumaghej2.jpg ()

Hatásos fogyókúra

Hatékonyan csökkenti az éhségérzetet, miközben fogyasztásával nem viszünk be kalóriát a szervezetbe, mégis folyamatos teltségérzetet biztosít. A lelassult anyagcsere eredményeképpen szaporodnak a plusz kilók, és lassan, de biztosan kialakul az elhízás. Ha régóta küzdesz a plusz kilókkal, akkor ne csak fogyókúrában gondolkozz, hanem életmód váltásba is, ezt pedig kezdheted egy pár hetes útifű maghéj-kúrával..

A kúra

A gyógynövényboltokban kapható útifű maghéjból egy evőkanálnyit érdemes elkeverni két deci vízben, gyümölcslében vagy teában. Reggel és este 20-30 perccel étkezés előtt javasolt egy-egy pohárral meginnod belőle. Rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása, hogy a zselésedés a gyomrodba be tudjon következni. Natúr joghurtba is teheted, de érdemes azonnal megenni vagy meginni, mert csak így tudja jótékony hatását kifejteni. Két-három hétig tartsd be a kúra szabályait, de utána is fogyaszthatod, heti rendszerességgel.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X