Főoldal > EGÉSZSÉG > Szüntesd meg a puffadást!

Szüntesd meg a puffadást!

emésztésfájdalomhasfájáshaspuffadáskávémozgáspuffadássportvíz
0

Írta:

Előzd meg a puffadást, ez a 6 dolog segíthet!

Nehéz ételeket és sós rágcsákat ettél, aztán szörnyű, feszítő érzés keletkezik a gyomrodban? A puffadás nagyon kellemetlen dolog, gyakran jár gázképződéssel, ami társaságban kínos szituációba sodorhat. Szabadulj meg tőle néhány egyszerű trükk segítségével!

  1. Mindig egy korty víz

    Egy palack víz mindig jól jön, egyszerű és mindenre jó, hiszen segít fenntartani a folyadékháztartásod. Ahelyett, hogy egyszerre iszol sok vizet, inkább folyamatosan kortyolgass, mert ha egyszerre hirtelen iszol, aztán viszont sokáig nem, attól is felpuffadhat a hasad.

  2. Felejtsd el a nagy zabálásokat

    A többszöri étkezés, a kis adagokban elfogyasztott étel könnyíti az emésztést, vagyis csökkenti a puffadás valószínűségét. Ha nem egyszerre fogyasztasz nagy mennyiségű ételt, sokkal jobban szinten tudod tartani a vércukrodat, és elkerülöd a feszülő has „élményét” is.

  3. Ne rágózz

    Gyakori tippünk a rágózás, amikor valami finom sütemény vagy édesség után vágyódsz. Ahogy ezzel a trükkel átvered az agyad, sajnos átvered a gyomrod is, ami nem kezeli túl jól, hogy rágsz, étel pedig nem érkezik, ezért duzzadni, puffadni kezd. A rágó helyett próbálkozz egy cukormentes mentolos cukorkával, hogy legyőzd a sóvárgásod.

  4. Csak a fekete

    A koffein segít kiüríteni a vastagbélből a méreganyagokat, ez igaz, de gondold végig, te mit iszol. Tejszínhab? Tej? Tejszín? Sajnos a tejtermékek nagyban hozzájárulnak a puffadáshoz, ezért elképzelhető, hogy a kedvenc reggeli italod is. Egy csésze fekete azonban még segíthet is rajtad.

  5. Igyál áfonyalét

    Az egyik legjobb természetes vízhajtó az áfonyalé, épp ezért nagyon nagy segítségedre lehet húgyúti fertőzések esetén is. Vízhajtó tulajdonságának köszönhetően segíthet puffadásos panaszaidon is, fogyaszd nyugodtan, de inkább délelőtt, hacsak nem akarsz egész este a wc-re járni.

  6. Mozgás

    Bár az embernek nincs sok kedve mozogni, amikor éppen egy nagy lufinak érzi magát, mégis érdemes rászánni magad. A mozgás gyorsítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, így ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módja, hogy megszabadulj a puffadástól.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X