Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyító szuperital a gyomor egészségéért

Gyógyító szuperital a gyomor egészségéért

gyömbérgyomorgyomorbajgyomorfájdalomital
0

Írta:

Kerüld el a gyomorproblémákat, segít ez az otthon elkészíthető ital!

Sajnos a gyomrot sok minden irritálhatja, például a túl tömény só és cukor is, de persze egyéntől is függ a gyomor érzékenysége. Nem lenne szuper, ha lenne valami csodaszer, ami megszünteti a kellemetlenséget? Képzeld, van, és otthon el is tudod készíteni magadnak. A kurkuma jellegzetes ízét enyhítheted például kesudióval, vagy amivel csak szeretnéd.

Sajnos nagyon sok betegség kezdődik azzal, hogy a bélrendszerben valamilyen problémát észlelsz, vagy az ottani eltérések okoznak károkat a szervezetben. Az emésztés folyamata során kapod meg a tápanyagokat, de ha bármi probléma van ebben a folyamatban, a tested éhezni fog. Ezért fontos, hogy a lehető leggyorsabban és legkíméletesebben tudd helyrehozni. A patikában kapható gyógyszerek általában csak a tüneteket kezelik és tovább ronthatják az emésztőrendszer állapotát.

Reggel egy pohár ropogós gyömbér citrommal megfelelő módja a folyadékpótlásnak, de a gyömbér nagyon jó a gyomorproblémákra is, valamint migrénre, toxinok kiürítésére. Kutatások igazolják, hogy nagyon erős nyugtató hatása van a gyömbérnek. Tehát gyomorpanaszok esetén segítségül hívhatod, és esetleg még a kurkuma, ami szintén támogatja az emésztést, nyugtatja a gyomor nyálkahártyáját.

A kurkumában található kurkumin segít csökkenteni az irritációt, gyulladást. Tulajdonképpen ezért szokták a kurkumát ízületi gyulladás vagy ízületi fájdalom esetén ajánlani, mert nagyon hatékony gyulladáscsökkentő.

Fahéjjal gazdagíthatod még a koktélod, de nem kizárólag a kellemes íz miatt, ugyanis a fahéj sokkal több mint egyszerű fűszer. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően hasonlóan jár el, mint a kurkuma, ezért nagyon hatékonyan csillapítja a gyomor irritációját. Van nekünk tehát három elképesztő gyulladáscsökkentőnk, azt is megmutatjuk, melyik a legfinomabb és leghatásosabb recept

Gyomornyugtató házilag

250 ml tehéntej
½ teáskanál kurkuma
¼ teáskanál kardamon
¼ teáskanál fahéj
¼ teáskanál frissen reszelt gyömbér
vanília aroma (por)
csipet feketebors
2 csillagánizs

Elkészítés: Tedd a tejet egy kisebb edénybe, közepes lángon 2-3 percig melegítsd. Tedd bele a gyömbért, vaníliát, borsot, kurkumát, kardamont, fahéjat, csillagánizst. Zárd el a gázt, majd szűrd át finom szűrőn, hogy a reszelt gyömbért kiszűrd. Ha szükséges, édesítsd steviával.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X