Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez történik a testeddel, ha egy pohár sós vízzel kezded a napot!

Ez történik a testeddel, ha egy pohár sós vízzel kezded a napot!

ásványi anyagásványi sóegészségfogyásfolyadékitalreggelisós vízvíz
0

Írta:

A víz nemcsak víz, a só pedig nemcsak só többé! Próbáltad már egy pohár langyos vagy citromos vízzel indítani a napot?

 Arról hallottál, hogy egy pohár sós víz is jótékony hatással van a szervezetedre? Valójában ez az egyik legolcsóbb és legtermészetesebb méregtelenítő, regeneráló. Egy teáskanálnyi tengeri sót keverjünk el két deci ásványvízben, az egészségügyi hatás pedig garantált!

A reggeli sós víz fogyasztásának számtalan előnye van, többek között normalizálja a vércukorszintet, beindítja az anyagcserét, erősíti a csontokat és az immunrendszert. Gazdag ásványi anyagokban, amelyeket a szervezet gyorsan felismer, így könnyen fel is tudja dolgozni azokat.

Méregtelenít

A sós víz antibakteriális hatású. Eltávolítja a szervezetből a méreganyagokat és a felesleges, káros baktériumokat. Nincs szükséged napokig tartó koplalásra a méregtelenítéshez, egyszerűen kezdd két hétig minden reggel tengeri sós vízzel a napot.

Segíti az emésztést

Ha emésztési problémáid vannak, ne nyúlj gyógyszerekhez, és nagy adagban káros, gyógynövényekhez. A sós víz beindítja az emésztést, így ha reggelente evvel kezded a napot, búcsút mondhatsz a székrekedésnek.

Elűzi az álmatlanságot

Ha álmatlanságban szenvedsz, nemcsak reggel hasznos a sós víz ivása, hanem lefekvés előtt is. A tengeri só ugyanis megnyugtatja az idegrendszert, így a nyomasztó gondolatok helyett végre az alvásé lehet a főszerep.

Hidratál

Ha csak sima vízzel gondoskodsz a megfelelő hidratáltságról, akkor a szervezeted túltenghet folyadékban. Fogyassz el egy üveg sós vizet naponta!

sosviz2.jpg ()

Gazdag ásványi anyagokban

Az ásványi anyagok bevitele nagyszerű változásokat indít el a testünkben. Nélkülük nincs egyensúly a szervezetben, ők az egészségünk alapjai. Ráadásul hiányukat sokkal nehezebb pótolni, mint a vitaminokét.

Szépíti a bőrt

Ha ragyogó és napbarnított bőrre vágysz, akkor a drága krémek mellett ne feledkezz meg a sós víz fogyasztásáról sem. A tengeri só igazi szépségelixír, nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is.

Erősíti a csontokat

A tengeri só nagyszerű csonterősítő, ezért csontritkulásban szenvedőknek fogyasztása kifejezetten ajánlott. Ez a betegség ugyanis egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X