Főoldal > EGÉSZSÉG > Ez a 3 legerősebb természetes antibiotikum

Ez a 3 legerősebb természetes antibiotikum

antibiotikumchili paprikaegészségfokhagymafűszergyógynövénygyógyszergyógyulásoregánóolajtermészetes
0

Írta:

Több száz évvel ezelőtt a betegségek ellen nem volt más gyógyszer, mint a gyógynövények, a gyümölcsök és a zöldségek.

Ma viszont már átestünk a ló túloldalára, és nagyon sok olyan vegyületet, gyógyszert, antibiotikumot vásárolunk meg patikában, melyek egyébként a természetben is megtalálhatók.

Ha szeretnéd az immunrendszered kicsit megtámogatni egy betegeskedés alatt, ezt a 3 ételt fogyaszd. A legjobb, hogy egyik sem vényköteles, a sarki boltban is kaphatók

1. Chili paprika

A chili nagyon régre visszanyúló ázsiai hagyományokkal rendelkezik. Előfordul szárítottan vagy őrölt formában is. Ázsiában gyógynövényként használták a leginkább. Erős, markáns íze van, nagyon sok ételhez passzol. Nagyon erős és hatékony tulajdonságokkal rendelkezik. A kínai gyógyászatban fájdalomcsillapítóként és antibakteriális gyógyszerként használják.

Adagolás: ½ teáskanállal adj a chiliből az ételedhez naponta 1 alkalommal!

antibiotikum2.jpg ()

 2. Oregánóolaj

Ez az olaj az oregánó növény leveléből készül. Illata és zamata számtalan betegségre gyógyszer. Kutatások szerint az oregánó nagyon hatékonyan harcol a fertőzésekkel szemben, a karvakrol nevű összetevőjének köszönhetően. Már egy nagyon csekély mennyiségű oregano olaj is baltaként csap le 25 féle baktériumra.

Adagolás: Igyál meg 1-4 csepp oregánó olajjal dúsított teát vagy juice-t. Ismételd meg 3x egy nap.

3. Fokhagyma

A fokhagyma a zöldségek királya. Rengeteg ételhez használhatod erős íze miatt, nagyon sokrétű fűszernövény. Nagyon erős antibiotikum, de a jó baktériumokat nem pusztítja el a szervezetünkben. Hatékonyan lép fel a gombás fertőzések és vírusok ellen is, de influenza és megfázás esetén is kiváló orvosság.

Dózis: 2-4 gerezd fokhagymát kell elfogyasztanod naponta, de teheted salátához, vagy használatos ízesítőként. Azok, akiket nem zavar ennek a zöldségnek az erős illata és íze, nyersen is ehetik.



További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X