Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 klasszikus gyógymód, amikre az orvosok is esküsznek

7 klasszikus gyógymód, amikre az orvosok is esküsznek

egészségfokhagymagyógymódgyömbérjégsebtapaszszilvavazelin
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a tuti gyógymódokat!

1. Gyömbér

Nem csupán az egyik legizgalmasabb ízű fűszer a világon, amivel a süteménytől kezdve a húsételeken át a koktélokig bármi készíthető, de a gyömbér egészségügyi hatása is kivételes. A gyömbértea szinte percek alatt elfújja a megfázást, és a legjobb, hogy használható terhesség, mozgásszervi rendellenességek vagy akár kemoterápia alatt is, míg a hagyományos gyógyszerek nagy része nem.

2. Aszalt szilva

Emésztési gondokkal küzdesz? Nem kell marékszámra kapkodnod a széntablettát vagy a hashajtót, épp elég, ha megeszel néhány szem aszalt szilvát. Kutatások bizonyítják, hogy azoknak, akik naponta 12 szemet fogyasztanak belőle, hogy is mondjuk, sokkal gördülékenyebbek a mindennapjaik. És nagyi ezeréves tippje még finom is!

3. Só

Ha fáj vagy kapar a torkod, a gyógyszertári tablettáknál is jobb megoldás a szimpla langyos, sós víz, a só ugyanis fertőtlenítő hatású. De fülfájás esetén is hasznos lehet, mert sokáig megőrzi a meleget: tölts meg egy zoknit vagy vászonzacskót felmelegített sóval, nyomd a sajgó területre, és rövid idő alatt enyhül a fájdalom.

4. Vazelin

E szó hallatán sok minden eszünkbe jut, csak éppen a sebfertőtlenítés nem, pedig a vazelin az egyik leghatásosabb szer zúzódásokra, vágásokra és sebekre. Míg sokan allergiásak a különféle sebfertőtlenítőkre, a vazelin nem vált ki allergiás reakciókat, ezen kívül könnyen beszerezhető és olcsó. Mindig legyen egy tégely a fürdőszobád polcán!

5. Sebtapasz

Tudjuk, egyértelműnek tűnik, de azért soroljuk mégis ide a sebtapaszt is, mert az utóbbi időben sok téveszme terjedt el azzal kapcsolatban, valóban segíti-e a sebgyógyulást. Kijelenthetjük, hogy igen; bár a sebeknek és vágásoknak valóban szellőzniük is kell ahhoz, hogy begyógyuljanak, de a sebtapaszok nem véletlenül készülnek légáteresztő műanyagból: a levegőt átengedik, a szennyeződésektől viszont megóvnak.

fej2.jpg ()

6. Jég

Valószínűleg eddig is tudtad, hogy a jég az egyik legjobb gyógyszer gyulladásra és fejfájásra, de azt talán nem, hogy a migrén enyhítésére is használható. Tölts meg egy vízhatlan zacskót jéggel (még jobb, ha sós vizet is keversz hozzá), és nyomd 15 percen át a nyakad elülső részére, oda, ahol a főartériák futnak. Igazi megkönnyebbülés!

7. Fokhagyma

Az örök klasszikus természetesen ebből a felsorolásból sem maradhat ki: a fokhagyma egyaránt hatékony meghűléses panaszok, emésztési problémák, különféle stresszbetegségek, valamint szív- és érrendszeri megbetegedések esetén és megelőzésében. A legtutibb tippünk megfázásra: nyomj össze két gerezd fokhagymát, add hozzá egy fél citrom levét, egy kávéskanálnyi vörös borsot és egy nagy kanál mézet – valódi csodaszer!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X