Főoldal > EGÉSZSÉG > Elképesztő tulajdonságai vannak az aloe verának

Elképesztő tulajdonságai vannak az aloe verának

aloe veranövény
0

Írta:

Az aloe vera egy igazi csodanövény!

Az aloe vera egy igazán hihetetlen növény. Nagyon sok helyen találkozhatunk vele, mert jótékony hatásai épp úgy érvényesülnek a kozmetikumok területén, mint a gyógyszeriparban.

Ez az aprócska zöld növény 200 aktív kultúrát tartalmaz, köztük vitaminokat, ásványi sókat, aminosavakat, enzimeket és zsírokat. Egy levélben gélszerű folyadékot láthatsz, ennek nagyjából 99%-a víz, ezért az aloe vera nagyon jól hidratál. Az emberiség már 5000 éve használja ezt a növényt mindenféle terápiás, gyógyító folyamatokban, mi pedig megmutatjuk, miért érdemes használni!

Jó vitamin- és ásványianyag forrás

Nagyon sok vitamin található meg benne, többek közt A-, C-, E-, B1-, B2-, B3-, B6-vitamin, folsav, de nagyon jó B12-vitamin-forrás. Közel 20 féle ásványianyaggal bír, csak néhány példát kiragadva ezek közül: kalcium, magnézium, cink, szelén, vas, kálium, mangán.

Magas az aminosav- és zsírtartalma

Az aminosav a fehérje egyik építőeleme, az emberi testnek 22 különböző aminosavra van szüksége, s ezekből 8 esszenciális, vagyis a szervezet nem képes előállítani őket, tápanyagból kell bevinni. Az aloe vera 18-20 aminosavat tartalmaz, s megtalálható benne az a 8 is, ami esszenciális. Az aminosavon kívül nagyon jó zsírokkal látja el a szervezetet az aloe vera. 3 növényi szterin található meg benne: HCL-koleszterin (csökkenti a zsírok mértékét a vérben), kampeszterin és B-szitoszterol. Ezek a zsírsavak fertőtlenítő, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is bírnak, de csökkentik az allergiás reakciók tüneteit és javítják az emésztést is.

Adaptogén

Ez ugyan önmagában nem sokat mond, de az adaptogén egy olyan valami, ami segít a szervezetnek a betegségek ellenállásában. Az aloe vera hatására a szervezet harmóniába kerül és erősebb ellenállást biztosít a fertőzésekkel, kórokozókkal, baktériumokkal és vírusokkal szemben. Ezen felül abban is hasznunkra válik, hogy a stresszt leküzdje a szervezet, plusz az olyan pszichikai, érzelmi és környezeti hatásokat is, melyekkel nap mint nap találkozunk.

Segíti az emésztést

Szegény emésztőrendszer, annyi betegség támadhatja, mégis a működése alapvető, ha egészségesek szeretnénk maradni. Az aloe vera méltán ismert arról, hogy kipucolja az emésztőrendszerből az oda nem illő baktériumokat, ezzel segítve az emésztés folyamatát. Adoptegén létének köszönhető, hogy sokat tud tenni hasmenés esetén is, de az emésztés szabályozásában is van szerepe, amikor és ahol csak szükség van rá.

Méregtelenítő

Az aloe egy kocsonyás növény, akárcsak a chia mag vagy a hínár. Az egyik legnagyobb előnye az ilyen kocsonyás növényeknek az, hogy detoxikáló hatásúak, kipucolják a szervezetet. Az oda nem illő anyagokat eltünteti, kiüríti a szervezetből, méregteleníti a testet, hogy az hatékonyabban tudjon működni.

Aloe vera, Image: 43329015, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, imageBROKER

Lúgosítja a testet

A szervezet nyilvánvalóan nem egy lúgos környezet. Manapság a legtöbb ételünk savas, azonban a szervezet megfelelő működéséhez a 80/20-as arányt lenne érdemes tartani. Ez 80% lúgot és csupán 20% savat jelent, ami nem igazán érvényesül. Az aloe vera lúgosítja a szervezetet, segít fenntartani az egyensúlyt.

Fokozza az immunműködést

Tudtad, hogy a mindennapi stressz csökkenti az immunrendszer hatékonyságát? Az aloe verában található poliszacharidok stimulálják a makrofágokat, melyek a fehérvérsejthez hasonló munkát végeznek, bekebelezik a baktériumokat, az immunrendszer részei.

Jó a bőrnek

Nem véletlen, hogy az aloe vera betört a kozmetikumok világába is, ugyanis csodálatos hatással van a bőrre. Nagyon magas a víztartalma, ezáltal kiválóan hidratálja a bőrt és a szervezetet egyaránt. Van egy mondás: „Semmit ne tégy a bőrödre, amit nem ennél meg.” Nos, az aloe vera külsőleg és belsőleg is alkalmazható, így megfelel a követelményeknek.

Gyulladáscsökkentő

Jó vitamin- és ásványianyag-forrás, többet közt B-vitaminban gazdag, mely vitaminok nagyon hatékony gyulladáscsökkentők. Ezért segíthet az aloe vera olyan esetekben, amikor ízületi fájdalommal küzdesz.

Fogyást segítő

Javítja az emésztést, rosttartalmának köszönhetően sokáig lát el energiával és segíti a zsírégetést. Detoxikáló hatása miatt kipucolja az emésztés során szükségtelen anyagokat, így azok felszívódását akadályozza. Poliszacharid tartalma miatt nyugtatja az emésztőrendszer nyálkahártyáját, gyomorégésre, gyomorfájdalomra és rossz emésztésre kiváló.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X