Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 nyomós érv az almaecet mellett

5 nyomós érv az almaecet mellett

almaecetegészségfogyásfogyókúraszemölcs
0

Írta:

Az almaecet megérdemel egy helyet a konyhaszekrényedben. A-, E- és P-vitaminban gazdag, magnéziumot, vasat és kalciumot is tartalmaz – és ez még nem is a teljes lista. Ha a vitaminok és ásványi anyagok önmagukban nem jelentenek nyomós okot számodra, van további 5 érvünk az almaecet mellett!

 

Segíti a fogyást

Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, itt az ideje, hogy elkezdd használni az almaecetet. Tanulmányok kimutatták, hogy az ecet segít távol tartani az éhségérzetet, mert lassítja a gyomor ürülését. Bátran fogyaszthatsz magasabb szénhidráttartalmú ételeket is, mint a tészta, mert az almaecet segítségével a glükóz lassabban jut a véráramba, sokáig teltnek érzed a pocakodat.

Javítja az emésztést

Az almaecetben lévő pektinről már ismert, hogy megmozgatja a hasadban lévő elfogyasztott finomságokat. Tehát ha szeretnéd felturbózni az emésztésedet, öntsd le a zöld salátádat egy kis mézes almaecet öntettel, és hamarosan távozni fognak a felgyülemlett salakanyagok a szervezetedből.

vinegar2.jpg ()

Megszabadít a szemölcsöktől

Lehet, hogy meglepő lesz, de igaz: ha almaecetbe áztatott vattával kenegeted a bosszantó szemölcseidet, gyorsan és természetes úton szabadulhatsz meg tőlük. Legközelebb próbáld ki ezt a módszert, mielőtt szaladnál időpontért a bőrgyógyászhoz.

Növeli az energiaszintet

Nem kell egyből kávéért vagy energiaitalért nyúlnod, ha szeretnéd felturbósítani magad. Keverj egy pohár vízbe egy evőkanál almaecetet, nagyon hamar fel fogsz pörögni!

Erősíti az immunrendszert

A bevezetőben felsorolt egészséges vitaminok és ásványi anyagokra nagy szüksége van a szervezetednek, mert erősítik az immunrendszeredet. Így könnyebben kivéded a betegségeket. Ha már elért a baj, készíts meleg almaecet főzetet citrommal, mézzel és cayenne borssal. Segít megnyitni a légutakat, és feltölti a testedet a gyógyuláshoz szükséges ásványi anyagokkal.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X