Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 egyszerű szokás, hogy távol tartsd a kínzó migrént

6 egyszerű szokás, hogy távol tartsd a kínzó migrént

betegségegészségfájdalomfejfájásmigrén
0

Írta:

Ha szeretnéd örökre elfelejteni a gyötrő fejfájást, fogadd meg ezeket a hasznos tanácsokat!

1. Egyél rendszeresen!

Ha túl sok időt kihagyunk az egyes étkezések között, a vércukorszint leesik, ami kiválhatja a migrént. Legyen mindig nálad egészséges nasi, lehet az egy maroknyi sózatlan mandula, aszalt gyümölcs vagy zöldség humusszal. Ezeket bármikor előveheted, mielőtt jelentkezne a kínzó éhségérzet, majd a fejfájás. A rendszeres vízivásról se feledkezz meg!

2. Szedj táplálékkiegészítőt!

Kutatások szerint a jól összeállított táplálékkiegészítő, amely megfelelő mennyiségben tartalmaz B2-vitamint, magnéziumot és Q10-et, nemcsak gondoskodik az egészségedről, de segít megelőzni a rád törő migrént is. Ne felejts el konzultálni a háziorvosoddal, mielőtt elkezdesz szedni bármilyen táplálék-kiegészítőt, különösen, ha terhes vagy, illetve szoptatsz.

3. Irány a kardió edzés!

Azoknak a migréneseknek, akik hetente háromszor bicikliztek a szabadban, 3 hónap után sokkal ritkábban jelentkezett a fejfájásuk, és maga a fájdalom is sokkal gyengébb volt, egy svéd kutatás szerint. Ne aggódj akkor sem, ha nem szereted a biciklizést! Bármilyen mérsékelt kardiómozgás, mint a zumba és a kocogás heti háromszori beiktatása hasonló eredményt hoz. Vigyázz azonban arra, hogy csak fokozatosan kezdj neki és ne edz túl intenzíven: a hirtelen testmozgás vagy a túl kemény edzés szintén gyötrő migrénhez vezethet!

4. Légy egy kicsit unalmasabb!

Nem meglepő, hogy a stressz egyenes út a migrénhez, de a stressz önmagában nem vádolható. Egy amerikai kutatás szerint a fokozott idegállapot utáni lenyugvás a fő kiváltója. A kortizol tompítja a fájdalmat, így amikor csökken a szintje, akkor tör ránk elemi erővel a migrén. Ha nem vagy felkészülve az egyhangúbb, sivárabb életre, próbáld meg elkerülni legalább a hirtelen hangulatváltozásokat.

migren2.jpg ()

5. Gondold át a fogamzásgátlást!

Az ösztrogént tartalmazó fogamzásgátló tabletták és a felborult hormonális egyensúly helyreállítása irányuló terápiák hormoningadozást eredményezhetnek, ami migrénhez vezet vagy felerősítheti azt. Beszéld át a pároddal a fogamzásgátlást vagy az orvosoddal a terápiát, ha nehezen viseli a szervezeted a hormoningadozást.

6. Irány az ágy!

A stresszoldáson túl a szex képes leszámolni a migrén tüneteivel is, derült ki egy tavalyi német tanulmányból. A fájdalom enyhítésének az oka valószínűleg az endorfin felszabadulása, amely a szervezet természetes narkotikuma. Felejtsd el a nyomást, lazulj el – és ezentúl ne hivatkozz arra, hogyha nem akarsz ágyba bújni a pároddal, hogy fáj a fejed!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X