Főoldal > wellness > 5 jótékony hatás, amit nem tudtál a búzafűről

5 jótékony hatás, amit nem tudtál a búzafűről

antioxidánsásványi anyagbúzabúzafűbúzafűléimmunrendszerméregtelenítésvitamin
0 0

Írta:

A füvek több mint 90 féle ásványi anyagot tartalmaznak, mégsem rágcsáljuk őket mindennap. Igaz, nem is minden fűre igaz ez, de a búzafűre igen! Energiát, vitaminokat nyersz, már napi egy pohártól is!

1. Nagyszerű antioxidáns forrás

A friss búzafű valóságos tárháza az antioxidánsoknak. A szabad gyökök megkötésében, semlegesítésében az antioxidánsok játszanak kulcsszerepet, így tökéletesítik az egészséget, meghosszabbítják az életet. A búzafű fogyasztásának emellett kiemelkedő tumorsejt ellenes hatása van, vagyis hatékonyan veszi fel a küzdelmet a rák ellen. A hasznos enzimek veszteségmentes felhasználása érdekében mindig nyersen kell elfogyasztani.

2. Vértisztító    

A friss búzafű legfontosabb elemei az enzimek, melyek az étrendbe iktatva meghosszabbítják a test saját enzimeinek életét. A növényben lévő klorofill segít a vérszegénységen, növeli a vörösvérsejtek számát, ami a sejtek tökéletesebb oxigénellátását, táplálását eredményezi. Tisztítja a vért és az emésztőrendszert, stimulálja az enzimrendszert, így kedvező hatást gyakorol a vér összetételére. Ideális akkor is, ha tisztítókúrát tervezel, mert serkenti és regenerálja a májat.

3. Lúgosító

A vért nem csak tisztítja, hanem lúgosítja is. Különleges ásványianyag-tartalmának köszönhetően csökkenti a savas közeget. Megvédi a szervezetet a karcinogén anyagokkal szemben. Semlegesíti az olyan méreganyagokat, mint a kadmium, nikotin, stroncium és a higany.

4. Energetizáló

Kevés más élelmiszer tartalmaz annyi aktív, élő összetevőt, mint a búzafű. Segítségével megsokszorozódik az életerő, mozgékonyabb, energikusabb lehetsz. Kimagasló arányban tartalmaz A-, C-, K-, B komplex-, és B 17-vitamint is. A teljes összetétele sokban hasonlít az emberi vérre, éppen ennek köszönhetően a búzafűből származó vitaminok, enzimek és ásványi anyagok könnyedén felszívódnak az emberi szervezetben.

5. Frissen préselve, lassan kortyolva a legjobb! 

Mindig frissen préselve fogyaszd, de soha ne egyszerre idd meg! A búzafűlevet a nap során kis mennyiségekben, lassan, kanalanként kortyolgatva kell fogyasztani. Ha egy általános kúrát szeretnél tartani, ami tisztít, erősít, és még fogyaszt is, akkor kb. 1 decilitert ossz be a nap folyamán. Ha gyógyítás céljából iszod, akkor 0,25-0,5 decilitert kanalazz be naponta, de ezt is elosztva, 3-4 alkalomra.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
4 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
tegnap 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.