Főoldal > EGÉSZSÉG > Javítsd az emésztésed különleges dióteával

Javítsd az emésztésed különleges dióteával

bélbélrendszerbéltisztításcsonthéjasdiódiólevéldióteaemésztésgyógynövényolajos magtea
0

Írta:

Diótea a jó emésztésért A dióról vagy jót, vagy semmit. Ám, mivel csak jót lehet róla írni, nem is kell aggódni, hogy jótékony hatásairól

A dióról vagy jót, vagy semmit. Ám, mivel csak jót lehet róla írni, nem is kell aggódni, hogy jótékony hatásairól megfeledkeznénk. Teaként kevésbé ismert, pedig ha rossz emésztéssel bajlódsz, akkor ideje rendszeresen fogyasztanod a dióteát.

A figyelem középpontjában: a levél

A tea alapanyaga nem a termés, hanem a levél. A zöld (barna foltoktól mentes) levelek az ideális „hozzávalók”. Az őszi napon szárítva, majd összetörve, légmentesen kell tárolni, és egész télre meg van az ellátmány. Ha ez nem lehetséges, akkor gyógynövényboltokban érdemes keresni a diólevél-örleményt, ami tökéletes teaalapanyag.

Csodás hatások

A teljesen kifejlődött, megvastagodott szövetű, a szárról lefosztott szárított levélkéi adják a drogot, amely többek között juglont, hidrojuglont, cseranyagokat, flavonoidokat, illóolajat tartalmaz. A dió termésében számos vitamin és ásványi só található: magnézium, foszfor, vas, kálcium, cink, B9, B6, E és A vitamin. Ám a levelének gyógyhatásai sem maradnak el magtól, antibiotikus hatása régóta ismert a népgyógyászatban. Tonizáló, emésztést elősegítő és salaktalanító. Vértisztító, emellett serkenti a máj tevékenységét és a vérkeringést is.

Belső fertőtlenítés

A diótea mind külsőleg, mind belsőleg sikerrel alkalmazhatsz a legkülönfélébb problémák esetén. Rendszeres fogyasztása segít a belső „fertőtlenítésben”. Anyagainak köszönhetően ugyanis igazi antibiotikumként működik, ami a vért és a májat is tisztítja. Pozitív hatással van az emésztőrendszerre és a vércukorszintet is csökkenti. Enyhe hasmenés és a gyomorproblémák esetén is használható.

Így készítsd el a dióteát

Egy liter vízhez két kiskanál diólevél szükséges. Az összetört leveleket a forrásban lévő vízzel öntsd le, majd hagyd pihenni legalább 15-20 percig. Ezután szűrd le a teát, és napi 1-3 csészével fogyaszthatod bátran. Lehetőleg ízesítés – cukor – nélkül, mert önmagában is elég ízes, és finom. A diótea fogyasztása kúraszerűen javasolt, ezért hat hét folyamatos ivás után érdemes pár napos szünetet beiktatnod. Legjobb reggel éhgyomorra meginni, de egyéni érzékenység esetén ihatod étkezések között is.

Fotó: Profimedia – Red Dot , 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X