Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 remek ok, amiért érdemes grapefruitmag-kivonatot használni

5 remek ok, amiért érdemes grapefruitmag-kivonatot használni

antioxidánsbetegségegészséggrapefruitgrapefruitmaggrapefruitmag olajgyógyulásimmunerősítésimmunrendszerolaj
0

Írta:

A grapefruit egy nagyon divatos gyümölcs. Ismert hatékony egészségmegőrző hatásáról, de a szív- és érrendszeri betegségek elkerülésében is segít, és fokozza az anyagcserét.

 

A grapefruitmag-kivonat a gyümölcs magjából kinyert folyadék, melynek erős antibakteriális és antimikrobiális hatása van. Számos tanulmány bizonyította már erős és egészséges hatását, azonban még mindig nem kapta meg a kellő elismerést.

Mutatunk 5 okot, hogy miért használd a grapefruitmag-kivonatot.

1. Javítja az emésztést

A sokféle diéta és ételallergia korában gyakran előfordul, hogy nem megfelelő az emésztés. Az emberek egészségtelen étkezési mintákat és diétákat követnek, így előfordul, hogy olyan emésztési zavaraik keletkeznek, mint a hasmenés, gyomorfájdalom, hányás. A grapefruitmag-kivonat úgy akadályozza meg az ilyen problémák kialakulását, hogy elpusztítja a káros baktériumokat.

Használat: Javítsd fel az emésztőrendszered működését úgy, hogy keverj össze 10 grapefruitmag cseppet egy pohár vízzel és idd meg! Napi 3x fogyaszd 3 hónapon keresztül.

2. Megelőzi a bőrproblémákat

Ha már kipróbáltad a legújabb és legmenőbb bőrápolókat a drogériából és még mindig nem érzed megfelelőnek a bőröd állapotát, itt az ideje, hogy kipróbáld a grapefruitmag-kivonatot! Magas antioxidáns-, E-vitamin-, linolsav-, flavonoid- és polifenol-tartalmának köszönhetően segít semlegesíteni a szabad gyököket. A bőrödet fiatalabbá és egészségesebbé teszi.

Használat: Ha vannak pattanásaid, vagy egyéb bőrproblémával küzdesz, végy egy vattapamacsot, vizezd be és csepegtess rá pár csepp grapefruitmag-kivonatot. A probléma mértékétől függően naponta 2-3 alkalommal kezeld így a bőröd.

3. Rákellenes hatású

Az egyik leggyakoribb halálozási ok manapság a rákos megbetegedés. A grapefruitmag-kivonat ismert a rákos sejtek elleni jótékony hatásáról. Egy tanulmány szerint meggátolja a rákos sejtek növekedését a mellekben, tüdőben, gyomorban és szájban. Egy másik tanulmány pedig bebizonyította, hogy a grapefriutmag és annak pépje igaz rákellenes szer.

Használat: 10 csepp grapefruitmag-kivonatot keverj össze egy pohár vízzel, és idd naponta 3 alkalommal! Ez felerősíti a tested természetes védekezőképességét a rák ellen.

grapefruitmag2.jpg ()

4. Javítja az általános egészségi állapotot

A baktériumok számos problémát okoznak a szervezetben, mint például a fogínygyulladás, szájpenész és rossz lehelet. A grapefruitmag-kivonat az antibakteriális hatásának köszönhetően segít megelőzni ezeket.

Használat: Javítsd az általános szájhigiénéd, hogy 5 csepp grapefruitmag-kivonattal összekevert pohár vízzel öblögetsz!

5. Segíti a gyulladásos betegségek gyógyulását

A kivonat antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően segíti a szervezeted immunműködését, így az gyorsabban küzdi le például az arcüreggyulladást.

Használat: A betegség alatt keverj össze 2-3 csepp grapefruitmag-kivonatot egy fél pohár meleg vízzel és inhalálj vele 2-3x egy nap!

További előnye a grapefriutmag-kivonatnak, hogy javítja az immunrendszer működését AIDS-es betegeknél. Azonban egészséges emberek részére is hasznos lehet, hiszen csökkenti a megfázás kockázatát és a krónikus fáradtság szindróma kialakulását. Bár a grapefruitmag-kivonat mellékhatásai rendkívül ritkák, mindenképp konzultálj az orvosoddal, mielőtt elkezdenéd szedni a grapefruitmag-kivonatot!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X