Főoldal > EGÉSZSÉG > A legjobb gyógynövények felfázás ellen

A legjobb gyógynövények felfázás ellen

egészségfelfázásgyógynövénygyógyteagyógyulástea
0

Írta:

A hideg időben gyakran okoz gondot a felfázás. A nők több, mint fele legalább egyszer felfázott már élete során, így, ha te is közéjük tartozol, olvasd végig, hogy milyen természetes gyógymódokkal lehet védekezni ellene.

Hogy felismerd a betegséget: a felfázás tünetei között szerepel a gyakori vizelési inger, de ilyenkor kevés vizelet távozik a szervezetből. A vizelést szúró, csípő érzés kíséri, sőt fájdalomérzet alakul ki a kismedencében vagy az egész alhasban. Sok esetben a forró fürdő, vagy a tea is segít, de mely gyógynövényeket használd?

Csalán

A csalán az egyik leghatékonyabb növény, melyet felfázás esetén teaként fogyaszthatsz. Gazdag vitaminokban, csersavban és ásványi sókban is. A csalánteából kétféle változat kapható a boltokba: filteres és a sima ömlesztett szárított csalánlevél. A legjobb, ha nem a filteres fajtát választod, hanem gyógynövényboltban szerzed be a szárított csalánlevelet. Egy maroknyi csalánlevelet elég leforrázni fél liternyi vízzel, majd állni hagyni kb. 15-20 percig. Ezután szűrd le, és máris iható és a hatása már egy nap után érezhető, napi több pohárral is fogyaszthatsz belőle.

Echinacea the purple coneflower is the best known and researched herb for stimulating the immune system Thousands of Europeans and Americans use echinacea preparations against colds and flu minor infections and a host of other major and minor ailments This native American herb has an impressive record of laboratory and clinical research Thousands of doctors currently use echinacea for treating infectious diseases Primary uses of echinacea Colds coughs and flu and other upper respiratory conditions Enlarged lymph glands sore throat Urinary tract infections Other minor infections May help combat herpes and candida Wounds skin regeneration and skin infections external use Psoriasis eczema and inflammatory skin conditions external use History Echinacea has a rich tradition of use by North American Plains Indians who used it medicinally more than any other plant It was prominent in modern American medicine in the early 20th Century and was discovered by Europeans who have used it extensively since the 1930s Today millions of Europeans use echinacea as their primary therapy for colds flus infections and for general immune boosting effects Health Benefits of Echinacea Echinacea increases the non specific activity of the immune system In other words unlike a vaccine which is active only against a specific disease echinacea stimulates the overall activity of the cells responsible for fighting all kinds of infection Unlike antibiotics which are directly lethal to bacteria echinacea makes our own immune cells more efficient in attacking bacteria viruses and abnormal cells including cancer cells Echinacea facilitates wound healing lessens symptoms of and speeds recovery from viruses Anti inflammatory effects make it useful externally against inflammatory skin conditions including psoriasis and eczema It may also increase resistance to candida bronchitis herpes and other infectious conditions, Image: 889578, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Cickafark

Szerencsére ma már a cickafark is könnyen és jó áron beszerezhető. Ez a gyógynövény a lehető legkedvezőbben befolyásolja a női medence szerveit, így bármilyen más, női probléma esetén is használhatod. Felfázás esetén ajánlott a cickafark tea és az ülőfürdő is. A cickafark ugyanis megszünteti a gyulladást, szabályozza a veseműködést, és megindítja a vérkeringést is. A teához 1 púpozott teáskanálnyit használj fel belőle, amit negyed liter vízzel forrázd le, rövid ideig hagyd állni, majd melegen kortyolgasd el. Felfázás vagy húgyúti problémák esetén reggel és este 1-1 csészényit fogyassz, a hatás pár nap alatt érezhető lesz, de egy kúrát mindenképpen érdemes végig csinálni, sőt, ha hajlamos vagy a felfázásra akár meg is előzheted így.

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya egy olyan anyagot tartalmaz, mely képes meggátolni az E. Coli baktérium megtelepedését a húgyutak falán, így képes megelőzni és gyógyítani a húgyúti bakteriális fertőzéseket, vagyis a felfázást is. Ha tőzegáfonyát fogyasztasz, a vizeleted savasabb, így kevesebb baktérium van benne. Fogyasztása közben ugyanis egy hippursav nevű anyag termelődik a szervezetben, amelyről bebizonyosodott, hogy erős antibakteriális hatása van a húgyúti rendszerben. Mind nyersen, mind kapszula, illetve folyadék formájában segít megóvni a betegségtől a tőzegáfonya.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X