Főoldal > EGÉSZSÉG > A 7 legjobb fűszer a rák ellen

A 7 legjobb fűszer a rák ellen

betegségegészségfűszergyógyulásrákrák ellenrákmegelőzés
0

Írta:

Mindenki szeretné tudni a titkát, hogy előzheti meg a rák kialakulását vagy miként harcolhat ellene, de azt tudtad, hogy ebben néhány fűszer is a segítségedre lehet?

 

Az alábbi fűszerek, melyek az egész világon bármely konyhában megtalálhatók, nagy sikereket mutatnak a rákkutatásokban. Ha elkezded napi szinten használni ezeket a fűszereket, tehetsz azért, hogy megelőzd a rák kialakulását.

1. Gyömbér

Nagyon hatékony a rák megelőzése, illetve leküzdése során, mivel a gyömbér erős antioxidáns, emellett gyulladáscsökkentő hatású. Amikor friss gyömbért használsz fel, egy gingerol nevű hatóanyagot viszel a szervezetedbe, mely a reumás gyulladásokat tudja csökkenteni, míg szárított formában egy úgynevezett zingeront, mely nagyon hatásos hasmenés esetén.

2. Fokhagyma

Nemcsak a rákos sejteket pusztítja el, de a fokhagyma fokozza az emésztést és a magas koleszterint is csökkenti. Az egészségi előnyei mellett pedig remek ízt biztosít az ételednek.

3. Cayanne bors

A cayenne borsban található kapszaicin segít harcolni a rákos sejtekkel, emellett pedig gátolja a beteg sejtek növekedését. A kísérletek szerint a cayenne bors kifejezetten hatásos a prosztatarák esetében.

fuszerrak2.jpg ()

4. Kurkuma

Ez a tipikus indiai fűszer egy kurkumin nevű összetevőt tartalmaz, mely a rák minden típusával harcol. Nem kell aggódni, az egészséges sejteket békén hagyja, csak a rákos sejteket pusztítja el. Érdekesség, hogy a kurkumin sárga színe adja a curry színét is.

5. Sáfrány

A sáfrány több mint 150 olyan vegyületet tartalmaz, ami kellemetlen szagot áraszt, nem csoda hát az erős illata. A 150 között azonban van néhány nagyon értékes is, mint például a likopin, karotinok és zeaxantin, melyek mind harcolnak a rákkal, megelőzik a tumor kialakulását és növekedését.

6. Oregano

Az oregano a prosztatarák esetében lép fel a leghatékonyabban, ugyanis egy quercetin nevű anyagnak köszönhetően meggátolja a rákos sejtek növekedését. Ezen felül az oreganonak antimikrobiális hatása is van, vagyis meggátolja a gombák és baktériumok szaporodását.

7. Fahéj

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát, mert nagyon magas a kalcium- és vastartalma. Napi ½ teáskanál fahéjjal fogyasztva már élvezheted minden előnyét ennek a fűszernek, mint mondjuk az erős gyulladáscsökkentő hatását is.

Ezek a fűszerek hatékonyan harcolnak a rákkal és stabilizálják a szervezeted állapotát. Azoknál, akiknél nem diagnosztizáltak rákot, segíthetnek a megelőzésben ezek a fűszerek, de mint láttuk, számos egészségi előnnyel bírnak, kár lenne kihagyni őket az étrendedből.

Talán a legpopulárisabb előnyt az jelenti, hogy a fenti fűszerek rendszeres fogyasztása kapcsolatba hozható a súlyvesztéssel, vagyis tulajdonképpen fogyasztanak. De ezen kívül segítenek, hogy az olyan neurodegeneratív betegségek elkerüljenek, amilyen az Alzheimer-kór. A legjobb pedig talán az bennük, hogy a legegyszerűbb élelmiszerboltban is megtalálhatók, így mindenki könnyen és olcsón hozzájuthat ezekhez az igazi csodaszerekhez.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X