Főoldal > EGÉSZSÉG > Az egészség megőrizhető – törődj magaddal!

Az egészség megőrizhető – törődj magaddal!

betegségegészségfürdőgyógyfürdőgyógymódgyógyulásmegelőzésprevenció
0

Írta:

Az emberek többsége egészen addig nem foglalkozik az egészségével, míg meg nem betegszik. Pedig amikor

Az emberek többsége egészen addig nem foglalkozik az egészségével, míg meg nem betegszik. Pedig amikor bekövetkezik a betegség már késő bánat arra gondolni, hogy mennyivel jobb lett volna megelőzni a bajt!

Az egészséget természetes állapotnak tekintjük, nem fordítunk rá különösebb gondot. Kis hazánkban sajnos nem divat a prevenció, kevesen foglalkoznak a megelőzéssel, többnyire csak utólag vagyunk okosak. Pedig a jó egészségi állapotra is igaz, hogy könnyebb megtartani, mint visszanyerni! Ha a szervezetünk kibillent az egyensúlyi állapotából annak egész sor egymást gerjesztő következménye lehet: akár egy egyszerű megfázásnak is lehetnek szövődményei, hosszú távú negatív hatásai. Amikor a prevencióról beszélünk, egyik legfontosabb teendőnk az immunrendszerünk megerősítése. Sokan néhány pirula lenyelésével kipipálják a feladatot, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ennél azért többre van szükség! Sokat segít, ha szervezetünket megszabadítjuk a felhalmozott mérgektől, de éppen olyan fontos edzésben tartani a testünket: keringési rendszerünket, izmainkat, ízületeinket. Legjobb, ha több oldalról támadunk, vagyis tornacipőt húzunk és felpörgetjük magunkat a fitneszteremben, szaunázunk egyet, azután pedig átengedjük magunkat a szakértő kezeknek és miközben pihenünk és élvezzük az ellazulást, szervezetünk magasabb fokozatra kapcsol.

Kellemeset a hasznossal

Ha valóban tenni szeretnénk az egészségünkért, miért ne kötnénk össze a kellemeset a hasznossal? Hazánk a gyógyvizek és a wellness Mekkája, vegyük bátran igénybe a termálvizek és a szaunázás áldásos hatásait!

A fürdőzés során a bőr hőmérséklete emelkedik, az erek kitágulnak, nő a keringő vér mennyisége, az izomgörcsök enyhülnek – szinte újjászületünk! A kényeztető és pihentető termálfürdőzés nemcsak feszültségoldó, hanem izomlazító, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású is. A szénsavas vizeknek, mint amilyen például a büki gyógyvíz, általános frissítő és keringésjavító hatása van. A termál- és gyógyvizekben oldott ásványi sók a bőrön keresztül felszívódva bekerülnek a vérkeringésbe, és így eljutnak a test minden egyes kis sejtjéhez. Erősítik az immunrendszert, pótolják az izmok, ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat, kedvezően befolyásolják a szervezet reakciókészségét, segítik az öngyógyító folyamatokat. Akár aktív, akár passzív formáját preferáljuk az egészségmegőrzésnek, a Danubius szállodák wellness részlegein tucatnyi metódus és kezelés közül választhatunk. Ha nincs alkalmunk fürdőkúrát venni hosszabb időt eltöltve egy gyógy-szállodában, napijeggyel is használhatjuk a Danubius Health Spa Resort szállodák gyógy-wellness részlegeit, ahol minden együtt van: igényesen felszerelt fitneszterem, úszó- és gyógyvizes medencék, hagyományos- és infraszaunák, felkészült masszőrök és terapeuták.

egeszsegmegorzes2.jpg ()

Mérgek, távozzatok!

A nyirokrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a méreganyagok és baktériumok testből történő eltávolításában. A nyirokmasszázs során a terapeuta finom, ritmikus pumpáló mozdulatokat alkalmazva enyhe nyomást fejt ki, serkentve ezáltal a nyirokcsomók működését. A kezelés a nyak nyirokrendszer által behálózott részén kezdődik, majd ezt követően lassan a test alsóbb területei irányában folytatódik. A nyirokmasszázs elősegíti a szervezet tisztulását, és hatékonnyá teszi a nyirokfolyadék áramlását, mely eltávolítja a méreganyagokat, a sejtek anyagcsere-termékeit és egyéb salakanyagokat.

Az infraszaunában a nap sugaraihoz hasonló infravörös fény csak a testet melegíti fel, a szauna kamra levegőjét nem, így a hagyományos finn szaunával szemben nem kell a magas hő- és páratartalom szervezetükre kifejtett terhelésétől tartanunk, mégis intenzívebben izzadunk, ezáltal hatékonyabban méregtelenítünk. 40-60 C°-os hőmérsékleten fejti ki ideális hatását, ajánlható ezért azok számára is, akik nem kedvelik a hagyományos szauna forróságát, vagy szív- és érrendszeri betegségben szenvednek. A sugárzás a bőr mélyebb rétegeit is felmelegíti, serkenti a verejtékmirigyek működését. Az így kiválasztott verejték sokkal nagyobb koncentrációban (átlagosan ötször nagyobb koncentrációban) tartalmaz salakanyagokat, ezért az infraszauna az egyik leghatékonyabb méregtelenítő eljárás. Egyéb jótékony hatásai is vannak: javítja a vérkeringést, csökkenti az izmok feszültségét, az ízületi fájdalmat, sőt nem utolsósorban a kezelés alatt jelentős mennyiségű kalóriát is éget a szervezet, így a fogyókúra kiegészítéseként is ajánlott 20-25 perces időtartamban.

Az Aqua Detox kezelés elősegíti a test bioenergia mezőinek helyreállítását, így minden egyes sejt működése javul. Az Aqua Detox olyan frekvenciát bocsát ki, amely gyengéden rezonál az egész testben. Az ionizált víz arra ösztönzi a sejteket, hogy helyreállítsák elektromos egyensúlyukat és így hatékonyabban válasszák ki a salakanyagokat. Az orvosi műszernek minősített berendezés egy lábfürdőhöz hasonló, azzal a különbséggel, hogy a sós vízzel teli tartályba egy elektróda merül, amely igen alacsony áramerősségű egyenáramot termel. Ennek hatására elektrolízis kezdődik, a salakanyagok pedig talpunk mintegy 2000 pórusán át kidiffundálnak a szervezetből. A kezelést érdemes vérkeringést fokozó és az elhalt sejteket eltávolító száraz kefe masszázzsal és méregtelenítő infraszaunával kiegészíteni.

A bázikus fürdővel kiegészülő sós-pálinkás testradírozáshoz sót és gyümölcspálinkát kevernek össze masszázsolajjal, amelyből egészen különleges, sűrű testradír keletkezik. Az egész testfelületen egyenletesen bemasszírozott keverék megszabadít az elhalt hámsejtektől, és a gyümölcspálinka vitaminjaival együtt serkenti a bőr életfolyamatait. A bőr megtisztul, puhává és bársonyossá válik. A kezelés 20 perces, alkáli sót tartalmazó fürdővel ér véget, mely helyreállítja a szennyező anyagoktól elsavasodott szervezetben a bőr pH-ját, jelentősen segíti az egész test méregtelenítését. A kezelés után nagyon fontos az azonnali, bőséges folyadékfogyasztás és 15 perces pihenés, majd a bőrt felfrissítő zuhany.

A zöld agyagpakolás során a méregtelenítést elősegítő különleges alkotóelemeket tartalmazó zöld agyag felvitelre kerül az egész testre, illetve vékony rétegben az arcra is. A testet szorosan bepólyázzák, és 20 percig így hagyják, hogy az agyag természetes módon felszívja a bőrben felhalmozódott méreganyagokat. Az agyagot 20 perc elteltével, zuhany segítségével eltávolítják a bőrről. A méregtelenítési folyamat részeként a kezelést követően nagy mennyiségű víz vagy tea fogyasztása ajánlott. Különösen alkalmas a nehézfém szennyeződések eltávolítására.

Forrás: Danubius Hotels / Momentum Mundi


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X