Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 tipp, hogy enyhítsd a reggeli szorongást

6 tipp, hogy enyhítsd a reggeli szorongást

betegségdepresszióegészséggyógymódreggelrosszullétszorongástipp
0

Írta: and

A reggeli szorongás kezelése nem egyszerű, még akkor sem, ha valamilyen gyógyszert veszel be rá. Ha nem vagy nagy

A reggeli szorongás kezelése nem egyszerű, még akkor sem, ha valamilyen gyógyszert veszel be rá. Ha nem vagy nagy rajongója a gyógyszereknek, de néha meg kell küzdened a reggeli szorongással, próbáld ki ezeket a természetes módszereket. Higgy benne, hogy a test meggyógyítja önmagát, csak meg kell adni neki az esélyt. Fogadd meg az alábbi tanácsokat, csökkentsd a reggeli szorongást és képes leszel úgy felébredni, hogy azt mondd: ez egy jó nap lesz!

1. Kelj fel korábban!

Az alvás még szorongóbbá tehet, így próbálj meg korábban kelni! A vizsgálatok szerint azok az emberek, akik egy nap 9 óránál többet alszanak, gyakrabban szenvednek a depresszió, szorongás, elhízás és sok más egészségügyi panasz miatt. Azonban az alváshiány is számos egészségügyi panaszt okozhat. Aludj legalább 7-8 órát minden nap. A koránkelés szokását fejleszteni kell, gyakorold, hogy korábban fekszel le és korábban kelsz fel. Plusz, a koránkelés jót tesz a bőrnek. Azok az emberek, akik korábban keltek fel, általában egészségesebb bőrűek voltak egy kutatás szerint.

2. Mozogj!

Igen, a „mozogj” szó ijesztő, de a reggeli testmozgás fokozza a kedvet, energiával tölt fel és javítja az általános egészségügyi állapotot. Nem kötelező már kora hajnalban a parkban futni, de mindenképpen érdemes végezni néhány egyszerű gyakorlatot, mint például az ugrálókötelezés, felülés vagy a jóga. Adj neki egy esélyt! Ha egyszer megteszed, észre fogod venni, milyen gyönyörű is a reggel.

3. Fogyassz egészséges reggelit!

Azt már biztosan tudod, hogy a reggelit soha nem szabad kihagyni! Bölcs választás a zabpehely, tojás, omlett, gyümölcs, turmix, palacsinta, de mindenképp csempéssz némi zöldet a reggelidbe! Teljesen mindegy, hogy a turmixod zöld, vagy a salátád, vagy csak elropogtatsz néhány nyers zöldséget, a lényeg, hogy edd meg és csökkented a szorongást! A zöld színű dolgok klorofillal és magnéziummal vannak tele, melyek segítenek enyhíteni a feszültséget, csökkentik a szorongást, javítják a közérzetet és növelik az energiaszintet.

szorongas2.jpg ()

4. Csökkentsd a koffeint!

Ahhoz, hogy kiűzd a reggeli szorongást az életedből, csökkentened kell a koffeinbevitelt. Ha nem tudod elképzelni a reggelt kávé nélkül, akkor nehéz lehet, de mégis érdemes megpróbálni. A magas koffeintartalmú italok növelik a vérnyomást, a stresszt és növeli a reggeli szorongás mértékét. A kávé helyett próbálj ki egy reggeli smoothie-t (mondjuk zöldet), vagy fogyassz el egy csésze zöld teát! Ugyan a zöld tea tartalmaz koffeint, sokkal kisebb mennyiségben, mint a kávé.

5. Csökkentsd a cukorbevitelt!

Ha van dolgod a reggeli szorongással, fontos, hogy a vércukorszinted ellenőrzés alatt tartsd. A helyzet az, hogy ha a vércukorszint túl magas vagy túl alacsony, akkor érzed magad lomhának vagy fáradtnak. A cukor az adrenalinszint hirtelen megugrását okozza, ami szorongáshoz, hiperaktivitáshoz, nehéz tanulási és koncentrálási képességekhez vezet. Korlátozd a cukorbeviteled, vagy hagyd el a cukrot és a reggeled boldog és napfényes lesz!

6. Igyál!

Ha reggel nem akarsz zöld teát vagy smoothie-t inni, választhatod a sima vizet, vagy a citromos vizet is. A kiszáradás ugyanis sok-sok betegség és probléma oka lehet. Ajánlott legalább 8 pohár vizet inni naponta, az első pohárral pedig végezni kell már kora reggel. Próbáld ki a citromos vizet, ez ugyanis nem csak a szomjad oltja, de az anyagcserét is fokozza, segít a reggelit jobban megemészteni, fokozza az energiaszintet, javítja a bőr egészségét és még sok egyéb pozitív hatással bír.

Ne hagyd, hogy a szorongás tönkretegye a reggeled és a napod! Keresd meg a számodra megfelelő módját annak, hogy egy egészséges, boldog életet élhess! Ne feledd a pozitív gondolkodás erejét! Légy pozitív és hálás minden egyes napodért! Légy hálás minden egyes reggelért! Ha végképp semmi sem segít a reggeli szorongáson, itt az ideje, hogy felkeress egy orvost!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X