Főoldal > EGÉSZSÉG > Instant energia: 10 gyors tipp, hogy pillanatok alatt felpörögj!

Instant energia: 10 gyors tipp, hogy pillanatok alatt felpörögj!

energiafáradtságstressz
0

Írta: and

Adunk néhány ötletet, hogyan győzd le a fáradtságot és a rosszkedvet! 1. Rostokban gazdag reggeli Mintha egy

Adunk néhány ötletet, hogyan győzd le a fáradtságot és a rosszkedvet!

1. Rostokban gazdag reggeli

Mintha egy reklámot hallanál, igaz? Nem véletlenül, hiszen a rostokat tartalmazó ételek azon túl, hogy egészségesek, segítségedre lehetnek a depresszív hangulatok leküzdésében, és még az agyadat is élesítik!

2. A kávét csak lassan!

Bizony, és inkább presszót, mint hosszút. Ha ráérősen elkortyolgatsz egy jó erős kávét, a koffeinnek van ideje felszívódni a véredben, így tényleg nem csak placebó lesz az a bizonyos kis fekete.

3. Sokszor, keveset

Már tudod, miről van szó, ugye? Bizony, ha 3-4 óránként eszel és keveset, az segít a megfelelő szinten tartani a vércukrodat, és nem fáradsz el olyan hamar. Ha teheted, legalább az egyik étkezés legyen sali olívaolajjal vagy más könnyű öntettel.

energia2.jpg ()4. Növényt az irodába!

Még mielőtt megrémülnél, hogy te egy kaktuszt is képes vagy megölni, nyugi: az irodai növényekhez nagyon helyes kis vízadagolókat árulnak, már olyan is van, ami dallammal jelzi, hogy újra kell töltened. A zöld növények megnyugtatóak, stresszűző hatásúak, és a gyors oxigéncsere miatt a közelükben a levegő is tisztább.

5. Hidratáljunk

Igen, már megint ez, és még mindig igaz: a dehidratált emberek hamarabb lesznek fáradtak, rosszkedvűek és stresszesek. Szóval lehet, hogy elég meginnod egy nagy pohár vizet, ha feszült vagy, és máris jobban leszel.

6. Hajts fel egy csészével!

Csak ezúttal nem a kávéra, hanem a teára gondolunk. A fekete teák is tartalmaznak koffeint, ráadásul a legújabb kutatások szerint a bennük található tein segít a koncentrálásban, csökkenti a feszültséget és felfrissít.

7. Tegyél egy rövid sétát!

Mi lenne, ha ma nem buszoznál vagy villamosoznál, hanem az út egy részét gyalog tennéd meg? Már napi 10 perc séta is jó hatással van az izmaidra és az agyműködésedre, és séta közben alkalmad van végiggondolni olyan dolgokat, amiket talán a zsúfolt tömegközlekedési eszközökön szorongva nem tudnál.

8. Koppintsd le a gyerek ebédjét!

Már amennyiben banánt csomagoltál neki mogyorókrémes szendviccsel. A banán potassiumot tartalmaz, egy olyan vegyületet, ami egészséges lökést ad a vércukor-szintednek, a mogyorókrém pedig magnéziumban gazdag, ami szintén természetes energianövelő.

9. A zene hatalma

A főnököd rajtakap, hogy az IPod-odat hallgatod munka közben? Magyarázd el neki, hogy az új kutatások szerint 10%-kal hatékonyabban dolgozik az, aki zenére végzi a munkáját. Lehet, hogy ő is kedvet kap hozzá!

10. A tenger csodás gyümölcsei

Legyen a mai ebéded egy tenger gyümölcsivel dúsított saláta! Méghozzá azért, mert ez a finomság tele van jóddal, a jód pedig amellett, hogy karcsúsít, jó hatással van a hangulatodra és a teljesítőképességedre is. Ugyanez az oka, hogy a reggelid mellé joghurtot ajánlunk, ami szintén magas jódtartalommal bír.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X