Főoldal > EGÉSZSÉG > Top 6 kötelező wellness kellék nyaraláshoz

Top 6 kötelező wellness kellék nyaraláshoz

kelléknyaralás
0

Írta: and

A nyaralás legstresszesebb része egyértelműen a pakolás. Érdemes részletes listát készíteni arról, mi az, amit be szeretnél rakni a bőröndödbe, hogy semmi fontos ne maradjon ki. Mi most megkönnyítjük a dolgod: összeszedtük azokat a wellness cuccokat, amiket semmiképp se hagyj otthon! Természetes édesítőszer A hotelek, a reggelis ellátást is biztosító panziók ma már az egészséges […]

A nyaralás legstresszesebb része egyértelműen a pakolás. Érdemes részletes listát készíteni arról, mi az, amit be szeretnél rakni a bőröndödbe, hogy semmi fontos ne maradjon ki. Mi most megkönnyítjük a dolgod: összeszedtük azokat a wellness cuccokat, amiket semmiképp se hagyj otthon!

Természetes édesítőszer

A hotelek, a reggelis ellátást is biztosító panziók ma már az egészséges életvitelű embereket is kielégítik étel- és italválaszték terén. A büféétkezések felhozatalában szinte mindenhol találunk teljes kiőrlésű kenyeret, zsemlét, müzlit, sovány húst, halakat, zöldségeket, gyümölcsöket és joghurtot. A kávéhoz viszont általában csak cukrot készítenek ki, jobb esetben mesterséges édesítőt. Érdemes sztíviát vagy nyírfacukrot (xilitet) tenni a kézitáskánkba, hogy a nyaralás alatt is természetes és alakbarát módon édesíthessünk.

Kalcium pezsgőtabletta

Kalcium pezsgőtablettát mindig vigyük magunkkal, figyelve arra, hogy minimum 500 mg-os kiszerelést válasszunk. Rovarcsípés estén azonnal igyunk meg egy tablettát egy pohár vízben feloldva, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat. A már meglévő duzzanatot és bőrpírt is hamar lelohasztja, megszűnteti a kalcium. Napallergiában szenvedőknek, nyaralás alatt, rendszeresen ajánlott a szedése, mivel napi két pezsgőtabletta, reggel és este, akár teljesen el is tüntetheti a viszkető, piros pöttyöket.

tabletta2.jpg ()Gumikötél

Valószínűleg fogadalmat tettél arra, hogy a nyaralás alatt sem hagyod abba az edzést. Nem viszed túlzásba, de reggel vagy este a szálláson megcsinálsz pár alapgyakorlatot. Ne aggódj az eszközök hiánya miatt, nem is kell nehéz súlyzót cipelned, tegyél a táskádba pillekönnyű, helyet szinte nem is igénylő gumikötelet. Nemcsak a karizmaidat, de láb- és fenékizmaidat is edzheted vele, ha állva a két végét a bokáidhoz kötöd, és így emelgeted oldalra és hátra a lábadat.

Futócipő

Bárhova is mész nyaralni, a futás a legegyszerűbben gyakorolható mozgásforma. Csak egy jó futócipő (nem sima edzőcipő!), illetve egy izzadtságmegkötő kisnadrág és trikó kell hozzá. Testi-lelki felfrissülést ad, bármilyen terepen végezhető, egyedül, és társaságban is. A rendszeres edzőtermi aerob edzéseket a nyaralás alatt maximálisan kiválthatod vele.

Strandlabda

A tengerben, a Balatonban vagy akár egy mesterséges medencében nincs is szórakoztatóbb sport, mint a labdázás. A felfújható strandlabda egyáltalán nem foglal helyet, ugyanakkor szórakozva tart edzésben. Az aktív kikapcsolódás során vidám órákat tölthetsz barátaiddal, miközben észrevétlenül, de annál hatékonyabban dolgoznak izmaid. 

Luffaszivacs

Az egész napos fürdőzés, szabadban eltöltött órák után jól esik a zuhanyzás, amelyhez ne felejtsd otthon a luffaszivacsod. A narancsbőr ellen csodákat tesz, ráadásul a luffatök belső részéből készül, tehát teljesen természetes. Fokozza a vér nyirokkeringését, javítja az anyagcserét és eltávolítja az elhalt hámsejteket. Használhatod szárazon és vizesen is. Vízhez érve a rostjai kicsit megpuhulnak, így kíméletesebben dörzsölheted át magad, alulról felfele, körkörös mozdulatokkal.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X