Főoldal > EGÉSZSÉG > Számold fel a puffadást szuper spárgás receptekkel!

Számold fel a puffadást szuper spárgás receptekkel!

receptsajtspárga
0

Írta: and

Spárgakrémleves Hozzávalók: 1/2 csésze fehérbab 1/2 közepes édesburgonya, kockára vágva (héjával) 22 dkg spárga feldarabolva 2 csésze gyermekláncfű zöldje, a leveleket eltávolítva a száráról 1 teáskanál zúzott fokhagyma 1 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 vékony szelet parmezán (ízlés szerint lehet több is) 4 csésze zsírmentes tyúkhúsleves 1 csésze víz 2 újhagyma szára Elkészítése: Egy nagy […]

Spárgakrémleves

Hozzávalók:

1/2 csésze fehérbab

1/2 közepes édesburgonya, kockára vágva (héjával)

22 dkg spárga feldarabolva

2 csésze gyermekláncfű zöldje, a leveleket eltávolítva a száráról

1 teáskanál zúzott fokhagyma

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 vékony szelet parmezán (ízlés szerint lehet több is)

4 csésze zsírmentes tyúkhúsleves

1 csésze víz

2 újhagyma szára

Elkészítése: Egy nagy fazékban pirítsd az olívaolajon a fokhagymát 1-2 percig. Add hozzá a tyúkhúslevest, a fehérbabot, az édesburgonyát, a spárgát, a gyermekláncfű zöldjét és a parmezánt (tehát nagyjából a többi hozzávalót). Forrald fel, majd csökkentsd a hőfokot és párold 20-30 percig, amíg a krumpli meg nem puhul. Szórd meg extra parmezánnal, és már fogyaszthatod is!

spárga1.jpg ()Zöldséges-burgonyás frittata (omlett)

Hozzávalók:

8 nagy tojás

1/4 csésze parmezán sajt (kb. 15 gramm)

3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemlevél

Jódozott tengeri só és frissen őrölt fekete bors

1/8 teáskanál cayenne

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 közepes burgonya feldarabolva

1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve

0,45 kg közepesen vastag spárga feldarabolva

3 gerezd felaprított fokhagyma

180 gramm reszelt Cheddar sajt

sparga2.jpg ()Elkészítése: Egy közepes méretű tálban verd fel a tojást, majd keverd össze vele a parmezánt, a petrezselymet, a fél teáskanál sót, az 1/8 teáskanál borsot és a cayenne-t. Hevíts közepes-magas lángon 2 evőkanálnyi olajat egy serpenyőben. Add hozzá a krumplit és az 1/4 teáskanál sót, főzd 6-7 percig, időnként pedig kevergesd meg, ameddig minden oldala meg nem barnul. Ha elkészült, tedd egy tálba.

Csökkentsd a hőfokot. Ha az edény száraz, öntsd bele a maradék egy evőkanál olajat. Tedd bele a hagymát, és főzd gyakran kevergetve, ameddig meg nem puhul, és barnulni nem kezd, körülbelül 4-5 percig. Keverd hozzá a spárgát, a fokhagymát, 1/4 teáskanál sót és 1/8 teáskanál borsot. Főzd tovább gyakran megkevergetve, amíg a spárga élénkzölddé és ropogóssá nem válik, 3-4 percig. Csökkentsd a hőfokot és add hozzá a tojásos keveréket és a burgonyát, és kevergesd, amíg a hozzávalók össze nem állnak, kb. 10-15 másodpercig. Add hozzá a Cheddart, és oszlasd el jól a keverékben. Főzd kevergetés nélkül, amíg a tojás szinte megszilárdul, 10-12 percig. (A közepe lehet kicsit lágyabb, bugyoghat egy kicsit, de a szélének szilárdnak kell lennie). Eközben melegítsd elő a sütőt. Tedd a serpenyőt a sütőbe és süsd az omlettet, amíg a tojás meg nem szilárdul teljesen, és a teteje aranybarna nem lesz, 1-3 percig. Ha elkészült, hagyd pihenni 5 percig. Végül tedd egy vágódeszkára, vágd négyfelé, és már tálalhatod is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X