Főoldal > EGÉSZSÉG > Így készíts szuperegészséges gyorsételt magadnak!

Így készíts szuperegészséges gyorsételt magadnak!

egészséghamburgersalsa
0

Írta: and

A legegészségesebb gyorsétel: Pulykás burger és édesburgonya-chips Odáig vagy a hamburgerekért és a sült krumpliért, de eddig elképzelni sem tudtál egy olyan változatot, ami nincs tele hozzáadott sóval, cukorral és zsírral? Már 30 perc alatt elkészíthető ez az ínycsiklandozó, egészséges gyorsétel, és a bűntudattal sem kell megbirkóznod utána. Hozzávalók 2 adaghoz: – olívaolaj– 1 közepes […]

A legegészségesebb gyorsétel: Pulykás burger és édesburgonya-chips

Odáig vagy a hamburgerekért és a sült krumpliért, de eddig elképzelni sem tudtál egy olyan változatot, ami nincs tele hozzáadott sóval, cukorral és zsírral? Már 30 perc alatt elkészíthető ez az ínycsiklandozó, egészséges gyorsétel, és a bűntudattal sem kell megbirkóznod utána.

Hozzávalók 2 adaghoz:

– olívaolaj
– 1 közepes édesburgonya, vékonyra szeletelve
– jódozott tengeri só, ízlés szerint
– 240 gramm sovány, darált pulykahús
– ¼ csésze salsa
– 4 szelet paradicsom
– 2 római salátalevél
– 2 teljes kiőrlésű, vékony hamburgerzsemle, megpirítva

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Kend ki a tepsit egy kevés olívaolajjal. Terítsd szét egy sütőpapíron az édesburgonya szeleteket, és ha szükségesnek érzed, enyhén szórd meg a tengeri sóval. Süsd a krumplit 20-25 percig (félidőben kevergesd meg), ameddig alaposan át nem sül és kissé meg nem pirul.

2. Eközben melegíts egy kevés olívaolajat egy nagy serpenyőben. Keverd össze a darált pulykahúst két evőkanál salsával, a masszát felezd el, és formázz belőle egy-egy húspogácsát. Süsd a pogácsákat közepes-magas hőfokon, amíg mindkét oldaluk enyhén meg nem barnul (körülbelül 4 percig). Forgasd meg újra a burgereket, és folytasd a sütést, amíg el nem készülnek (körülbelül még 3 percig).

hambi2.jpg ()3. Az előzetesen megpirított, teljes kiőrlésű zsemle mindkét felére rakj egy salátalevelet és 1-1 paradicsom szeletet, helyezd bele a pulyahúsból készült pogácsát, és hamburgerenként tegyél bele 1-1 evőkanál salsát. Azonnal tálalhatod az édesburgonya-chips-szel.

Tápanyagtartalom adagonként:

353 kalória, 11 g zsír, telített zsír: 3 g, transz-zsír: 0 g, koleszterin: 0 mg, nátrium: 150 mg, szénhidrát: 41 g, élelmi rost: 8 g, cukor: 9 g, fehérje: 27 g, vas: 2 mg

Plusz tippek:

1. Az édesburgonya-chipset semmiképpen se mártogasd cukrozott ketchupba, ha hiányzik a paradicsom íze, válaszd ebben az esetben is a salsát.

2. A burgerek zsírszegény, darált pulykamell húsból készüljenek, így nem kell aggódnod az extra zsírtartalom miatt.

3. A legjobb választás a 100 %-ban tönkölybúzából készült zsemle, így még egy extra ízélményhez is juthatsz.

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

4 lépés az egészségért, 4-es szám a szerencséért


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X