Főoldal > EGÉSZSÉG > Gluténmentes receptek, ha valami sósra vágysz

Gluténmentes receptek, ha valami sósra vágysz

cukkinigluténpizzarecept
0

Írta: and

Gluténmentes pizzafalatok(1 darab: 48 kalóriát, 7 g rostot, és 2.8 g fehérjét tartalmaz) Hozzávalók 24 mini falathoz: 1 csésze nyers quinoa2 nagy tojás1 csésze apróra vágott hagyma1 csésze reszelt mozzarella sajt2 teáskanál aprított fokhagyma1/2 csésze apróra vágott, friss bazsalikom (vagy 2 evőkanál szárított)1/2 csésze felkockázott cseresznyeparadicsom1/2 teáskanál só1 teáskanál paprika1 teáskanál szárított oregánópizza szósz vagy […]

Gluténmentes pizzafalatok
(1 darab: 48 kalóriát, 7 g rostot, és 2.8 g fehérjét tartalmaz)

Hozzávalók 24 mini falathoz:

1 csésze nyers quinoa
2 nagy tojás
1 csésze apróra vágott hagyma
1 csésze reszelt mozzarella sajt
2 teáskanál aprított fokhagyma
1/2 csésze apróra vágott, friss bazsalikom (vagy 2 evőkanál szárított)
1/2 csésze felkockázott cseresznyeparadicsom
1/2 teáskanál só
1 teáskanál paprika
1 teáskanál szárított oregánó
pizza szósz vagy salsa mártogatni

Elkészítése: Tedd a quinoát és a két csésze vizet egy lefedett edénybe. Forrald fel, majd párold 20 percig, vagy amíg a quinoa puha nem lesz. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd össze az összes hozzávalót (kivéve a pizza szószt) egy közepes edényben. Oszd szét a keveréket 24 darab kiolajozott muffin formába, mindegyik formát töltsd meg egészen a tetejéig (darabonként egy púpozott evőkanállal). Süsd 15-20 percig. Hagyd hűlni 10 percig, mielőtt kivennéd őket a formákból. Tálald melegen egy tetszőleges szósszal (pizza, salsa).

glutenmentes1.jpg ()Ropogósra sült cukkini-édesburgonya falatok
(1 darab: 59 kalóriát, 0.9 g rostot, és 2.3 g fehérjét tartalmaz)

Hozzávalók 12 darabhoz:

olívaolaj
1 nagy édesburgonya, meghámozva és reszelve
1 közepes cukkini, reszelve
3 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 teáskanál apróra vágott, friss rozmaringlevél
1/4 csésze és 1 evőkanál reszelt parmezán
1/4 csésze zsemlemorzsa fűszerezve
2 enyhén felvert tojásfehérje
2 teáskanál jódozott tengeri só
1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
3 evőkanál növényi olaj

glutenmentes2.jpg ()Elkészítése: Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Olajozz ki egy tepsit, majd tedd félre. Tedd a zöldségeket egy nagy tálba. Add hozzá a fokhagymát, a rozmaringot, 1/4 csésze parmezán sajtot, a zsemlemorzsát, a tojásfehérjét, valamint a sót és a borsot. Keverd össze alaposan, amíg össze nem áll. Egy serpenyőben melegítsd a növényi olajat közepes lángon, majd rakd bele a zöldséges keveréket. Egy fakanál segítségével oszlasd el egyenletesen a keveréket a serpenyőben. Szitáld meg a tetejét olívaolajjal. Főzd 8 percig, vagy amíg a keverék széle barna nem lesz. Csúsztasd a palacsintát a megsült oldalával lefelé az előkészített tepsibe. Süsd 20-25 percig, vagy amíg a palacsinta teteje meg nem barnul és a széle ropogós nem lesz. Ha elkészült, vágd a palacsintát 4 centis négyzetekre, és már fogyaszthatod is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X