Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 szuper, természetes módszer az alacsonyabb vérnyomásért

6 szuper, természetes módszer az alacsonyabb vérnyomásért

étellélegezzsétaszójavérnyomás
0

Írta: and

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed! A magas vérnyomás könnyen megelőzhető, mindössze némi odafigyelés szükséges. A már kialakult probléma pedig gyógyszerek nélkül is csökkenthető, így nem kell az olyan mellékhatásokkal számolnod, mint a lábgörcs, a szédülés, vagy az álmatlanság. A legfontosabb az egészséges testsúly elérése, […]

Június 2-án újra Wellness nap! Trendmutató sportesemény csupán 600 forintért, amin neked is ott a helyed!

A magas vérnyomás könnyen megelőzhető, mindössze némi odafigyelés szükséges. A már kialakult probléma pedig gyógyszerek nélkül is csökkenthető, így nem kell az olyan mellékhatásokkal számolnod, mint a lábgörcs, a szédülés, vagy az álmatlanság. A legfontosabb az egészséges testsúly elérése, ezt követően pedig jöhetnek a következő trükkök:

1. Iktass be hosszú, intenzív sétákat!

Azok a hipertóniás betegek, akik rendszeresen mentek nagyobb sétákra, számottevően csökkentették a vérnyomásukat. A sport ugyanis segít a szív hatékonyabb oxigén-felhasználásában, így nem kell olyan keményen dolgoznia, hogy pumpálja a vért. Már napi 30 perc kardiomozgás elegendő ahhoz, hogy a szíved hozzászokjon a terheléshez. Ha a gyaloglást választod, próbáld növelni a sebességet vagy a távolságot, hogy folyamatosan új kihívások elé állítsd magad.

2. Lélegezz mélyen!

A lassú légzés és a meditációs gyakorlatok, mint amilyen a jóga és a tai chi, csökkentik a stresszhormonok számát, amelyek a vérnyomás emelkedését okozhatják. Próbáld ki minden reggel és este az alábbi gyakorlatot: lélegezz mélyeket, 5 percig csak a hasi légzésedre figyelj, és engedd szabadon a felgyülemlett feszültséget.

vernyomas2.jpg ()3. Fogyassz káliumban gazdag ételeket!

A káliumban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása minden vérnyomáscsökkentő program szerves része. A cél, hogy a káliumbevitel minden nap elérje a 2000-4000 mg-ot. A káliumban gazdag ételek közé tartozik az édesburgonya, a paradicsom, a narancslé, a burgonya, a bab, a banán, a borsó, a sárgadinnye és az aszalt gyümölcsök, mint amilyen a mazsola is.

4. Figyeld az élelmiszercímkéken a nátriumtartalmat!

A túlzott sófogyasztás is okolható a magas vérnyomásért. Az ideális mennyiség 1500 mg lenne naponta (fél teáskanálnyi só körülbelül 1200 mg nátriumot tartalmaz). A nátriumfogyasztás csökkentéséhez viszont többre van szükség, mint a sószóró mellőzésére, aminek mindössze a nátriumfogyasztásunk kb. 15 százalékát köszönhetjük. Figyeld a feldolgozott élelmiszerek nátriumtartalmát, innen származik ugyanis a sófogyasztásunk nagyobb része. Fűszerezd az ételeket főzés közben fűszernövényekkel, citrommal, és sómentes fűszerkeverékekkel.

5. Kényeztesd magad étcsokoládéval!

Az étcsokoládé olyan flavonolokat tartalmaz, amelyek rugalmasabbá teszik az ereket. Egy tanulmány szerint azoknak, akik minden nap fogyasztottak belőle, látványosan csökkent a vérnyomásuk. Egyél minden nap 15 grammot minőségi étcsokoládéból, és válaszd a legalább 70 százalékos kakaótartalmú változatot.

6. Válts szójára!

Egy amerikai tanulmány kimutatta, hogy ha a finomított szénhidrátokat magas szója- vagy tejfehérje tartalmú ételekkel helyettesíted az étrendedben, mint amilyenek az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, azáltal természetes úton csökkentheted a vérnyomásodat.

Légy magabiztos nő, kívülről – belülről!

Legyél két hét alatt bomba nő!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X