Főoldal > EGÉSZSÉG > Így lendülj tökéletes formába tavaszra!

Így lendülj tökéletes formába tavaszra!

diétafogyásfogyókúraformatavasz
0

Írta: and

Nem csak az újév első napjaiban lehet fogadalmakat tenni. A tavasz számtalan lehetőséget tartogat számunkra. Megújulást, változást, változtatást. Ahogy beköszönt a jó idő, máris terveket szövögetünk. Megnő az igényünk egy kiadós sétára, vagy kirándulásra, új kapcsolatok teremtésére, vagy éppen a ruhatárunk lecserélésére. De az életmódbeli változtatásoknak is ilyenkor jön el az ideje. Lássuk, mivel pezsdítheted […]

Nem csak az újév első napjaiban lehet fogadalmakat tenni. A tavasz számtalan lehetőséget tartogat számunkra. Megújulást, változást, változtatást. Ahogy beköszönt a jó idő, máris terveket szövögetünk. Megnő az igényünk egy kiadós sétára, vagy kirándulásra, új kapcsolatok teremtésére, vagy éppen a ruhatárunk lecserélésére. De az életmódbeli változtatásoknak is ilyenkor jön el az ideje. Lássuk, mivel pezsdítheted fel testedet-lelkedet a téli hónapok után.

Töltsd fel a vitaminraktáraidat!

Kezdjük mindjárt a reggelinél. Igyál meg naponta egy nagy pohár frissen facsart gyümölcslevet, melynek szuper energetizáló és bőrfeszesítő hatásai vannak. Még szezonja van a narancsnak és a grapefruitnak – e két hozzávalóból például nagyon finom koktél készülhet. Ha egy kicsit fanyarnak találnád az ízét, akkor rakhatsz hozzá egy édesebb almát is, vagy egy fél banánt. A lényeg, hogy ne előre készített leveket fogyassz, válaszd inkább a frissen facsarást.

Nagyon fontos, hogy a bőrünk is hidratált legyen. Sokan észreveszik, hogy télen a hideg idő miatt teljesen kiszárad a bőrük, és ez nemcsak a száraz bőrtípusúakra igaz. Töltsd fel sejtjeidet vízzel! Erre kiválóak az ásványvizek és a forrásvizek, a zöld tea rendszeres fogyasztása, és a gyógyteakeverékek. Ezeket ihatod felváltva, a lényeg, hogy a gyógyteákat ne vidd túlzásba. Célszerű a két,- maximum három hónapos kúraszerű alkalmazásuk.

Pörögj fel!

Sokan vannak úgy, hogy télen egyáltalán nem sportolnak, tavasszal azonban hirtelen belevetik magukat a kemény edzésbe. Felejtsd el a kampányszerű alakformálást, tavasszal elég, ha napi egyszer gyorsabb ütemben gyalogolsz egy fél órát, vagy barátokkal elmész kirándulni. Ha ezt két-három alkalommal megtetted, akkor felhúzhatod a tornacipőt, és elkezdheted a valódi izomerősítő gyakorlatokat. Akár otthon, akár a szabadban, vagy a konditeremben. Időhiány esetén vedd elő a fitnesz kazettáidat, de megoldás jelenthet az is, ha felkeresed valamelyik sportklub futópályáját. Így magad alakíthatod ki a rendszerességet. A lényeg az utolsó szóban rejlik, bármihez is kezdjünk, a rendszeresség az, ami eredményhez vezet.

tavasz2.jpg ()Edd magad szépre!

Azt mindenki tudja, hogy a zöldségek, gyümölcsök jó hatással vannak az egészségünkre, de hogy szépítenek is, azt nem minden esetben gondolnánk. Tele vannak antioxidánsokkal, elpusztítják a káros szabadgyököket, ami a bőrünk textúráját is javítja. A bogyós gyümölcsök például kifejezetten öregedés elleni összetevőket tartalmaznak. A bőr kollagén-raktárainak megerősítésében játszanak szerepet, a kollagén pedig a bőr simaságáért felelős. Fogyassz minél több zöld, narancs, és vörös színű zöldséget, gyümölcsöt. Persze, néhányukra még várni kell, de a legjobb választás közülük: spenót, brokkoli, articsóka, sárgarépa, narancs, grapefruit, szeder, áfonya, cseresznye, meggy.

Harcra fel a bőrhibák ellen!

Ha régóta gondolkodsz azon, hogy apróbb testi hibáidat szeretnéd korrigáltatni, akkor itt az utolsó alkalom. Tél végén mindenképp vizsgáltasd át az anyajegyeidet, pigmentfoltjaidat. Fontos, hogy a bőrödet még a magas UV sugárzástól mentes időszakban ellenőriztesd, és ha szükséges, a beavatkozásokon is ess túl a jó idő kezdete előtt. Látogasd meg a nőgyógyászodat is, hogy a tavasz és a nyár teljesen gondtalanul telhessen.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X