Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 étel, ami mindig legyen a hűtődben

6 étel, ami mindig legyen a hűtődben

antioxidánsbanánmandulareggeliszójatej
0

Írta: and

Éjszaka van és a vacsorád már csak egy távoli emlék. Ismerős? Sokkal egyszerűbb az esti nassolásokat kordában tartanod, ha mindig kéznél van pár egészséges falat. Az alábbi hat élelmiszer éppen ezért kapjon helyet a hűtődben, hogy legyen mihez nyúlnod, ha beiktatnál egy bűntudat nélküli uzsonnát, vagy egy vacsora utáni csipegetést. 1. Banán Az édes és […]

Éjszaka van és a vacsorád már csak egy távoli emlék. Ismerős? Sokkal egyszerűbb az esti nassolásokat kordában tartanod, ha mindig kéznél van pár egészséges falat. Az alábbi hat élelmiszer éppen ezért kapjon helyet a hűtődben, hogy legyen mihez nyúlnod, ha beiktatnál egy bűntudat nélküli uzsonnát, vagy egy vacsora utáni csipegetést.

1. Banán

Az édes és laktató banán tele van értékes tápanyagokkal, többek között káliumban és rostokban is rendkívül gazdag. Legjobb, ha magában fogyasztod, de akár bele is szeletelheted a reggeli zabkásádba.

2. Tojás

A fehérjében gazdag tojás az egyik legsokoldalúbb alacsony kalóriatartalmú étel. Egy nagyobb darab körülbelül 75 kalóriát tartalmaz, bár a különböző elkészítési módok sokat változtatnak a végső energiatartalmon. Tarts mindig egy tucattal a hűtődben, és fogyaszd akár reggelire vagy vacsorára.

huto2.jpg ()3. Tej

Mindig jó, ha kéznél van egy doboz kalciummal dúsított tej, főleg, ha zsírszegény, és szójából vagy mandulából készült. Percek alatt készíthetsz belőle egy egészséges, forró kakaót, egy bögre mézes tejet, vagy egy ízletes gyümölcs-, vagy fehérjeturmixot.

4. Mandula

Egy maroknyi nyers mandula egészséges alternatívát kínál a zsíros rágcsálnivalók helyett, mint amilyen a burgonyaszirom, vagy a sós kréker. Azonban édes íze miatt kiváló alapanyag a turmixokhoz, a reggeliző pelyhekhez és a zsírszegény joghurthoz is. Tedd a hűtőbe a mandulát, így ugyanis nem oxidálódnak a benne található természetes olajok, tehát nem bocsát ki magából káros szabadgyököket sem.

5. Túró

A túró tele van kazeinnel, egy olyan fehérjével, ami sokáig teltségérzetet biztosít. Mártogass nyers zöldségeket zsírszegény túróba, ha szeretnél egy egészséges rágcsálnivalót, vagy szórj bele mandulát, és a kedvenc friss gyümölcsödet, így kiváló alacsony kalóriatartalmú desszertet kaphatsz.

6. Gomba

Az antioxidáns tartalmú gomba nagyon tápláló, méltatlanul nélkülözött étel. Akár a népszerű champion gomba, akár az egzotikusabb verziók mellett döntesz, legyen otthon a hűtődben akár nagyobb mennyiségben is. Élvezheted magában, vagy egy ízletes omlettben, de hús- vagy a rizsételekben egyaránt megállja a helyét. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X