Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 új módszer, hogy élvezhesd a zöld tea áldásos hatásait

7 új módszer, hogy élvezhesd a zöld tea áldásos hatásait

antioxidánszöld tea
0

Írta: and

1. Turbózd fel a zabpelyhedet Töltsd fel a mindennapos zabpelyhedet antioxidánsokkal! Mártsd bele a zöld tea filtert a forrásban lévő vízbe, majd keverd össze a kedvenc zabpelyheddel, és készítsd el a szokásos módon. Reggelire kiváló! 2. Ízesítsd az öntetet Adj a salátádnak egy extra, “zöld löketet” azáltal, hogy belekeversz egy teáskanálnyi zöld teát a salátaöntetedbe. […]

1. Turbózd fel a zabpelyhedet

Töltsd fel a mindennapos zabpelyhedet antioxidánsokkal! Mártsd bele a zöld tea filtert a forrásban lévő vízbe, majd keverd össze a kedvenc zabpelyheddel, és készítsd el a szokásos módon. Reggelire kiváló!

2. Ízesítsd az öntetet

Adj a salátádnak egy extra, “zöld löketet” azáltal, hogy belekeversz egy teáskanálnyi zöld teát a salátaöntetedbe. Még jobb, ha saját magad készítesz el egy dresszinget zöldtea por, szőlőmag olaj, almabor vagy rizsecet felhasználásával, amit ízlés szerint ízesíthetsz egy csipetnyi sóval és borssal. Így a salátádnak nem lesz párja!

3. Turmixolj

Igyál meg edzés után egy zöldteás turmixot! A zöldtea por (különösen a japán matcha) könnyen belekeverhető a zsírszegény joghurtokba, de a hideg banán- és a fagyasztott bogyós gyümölcsös turmixokban is megállja a helyét.

zoldtea2.jpg ()


4. Öntsd a rizsre

Az ochazuke egy rendkívül népszerű étel Japánban, amit úgy készítenek el, hogy forró zöld teát öntenek a főtt rizsre, majd a tetejére olyan ízletes hozzávalókat tesznek, mint amilyen a hínár. A rizs magába szívja a zöld tea minden cseppjét, így minden falat tele lesz az antioxidánsokban gazdag itallal. Mivel nagyon egyszerű elkészíteni, az ochazuke az egyik legpraktikusabb és legegészségesebb japán étel.

5. Hűtsd le magad

Ha egy igazán ízletes szomjoltót szeretnél, oldj fel egy teáskanálnyi (vagy még több) zöldtea port egy kevés meleg vízben, majd rakj bele jégkockát és gyömbért. A folyékony keverék egy antioxidáns bomba, ami szinte azonnal feltölt energiával. 

6. Fűszerezd a halat

Egy konyhai robotgéppel mixeld össze a mandulát, a diót és a pisztáciát a zöldtea porral, majd forgasd meg a halat sütés előtt a csonthéjas keverékben. Az így kapott halétel ropogós és extra egészséges ebédet biztosít számodra.

7. Válaszd a hagyományosat

Önts frissen facsart citromlevet a kedvenc zöld teádba, majd adj hozzá egy szál friss borsmenta levelet. Ez a kicsi, azonban annál hasznosabb növény szuper mentás ízt biztosítanak az italodnak.

Látogass el az Egészségboltba, és vásárolj a szuper zöld teákból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X