Főoldal > EGÉSZSÉG > Új trend: a legjobb artériatisztító ételek

Új trend: a legjobb artériatisztító ételek

egészségérrendszerszíverősítő ételektáplálkozás
0

Írta: and

Ha kiiktatsz bizonyos ételeket a táplálkozásodból, elkerülheted az esetleges érrendszeri gyulladásokat, problémákat. Számos egészséges alternatívával helyettesítheted kedvenc, azonban a szív-és érrendszerre káros ételeidet, így a már kialakult betegségek állapota is javul. Ugyanis bizonyos étrendi változtatásokkal eltávolíthatjuk az artériák falára lerakódott koleszterint, így a szívrohamot okozó vérrögök kialakulása is csökken. Az olyan omega-3 zsírsavban, vitaminokban és […]

Ha kiiktatsz bizonyos ételeket a táplálkozásodból, elkerülheted az esetleges érrendszeri gyulladásokat, problémákat. Számos egészséges alternatívával helyettesítheted kedvenc, azonban a szív-és érrendszerre káros ételeidet, így a már kialakult betegségek állapota is javul. Ugyanis bizonyos étrendi változtatásokkal eltávolíthatjuk az artériák falára lerakódott koleszterint, így a szívrohamot okozó vérrögök kialakulása is csökken. Az olyan omega-3 zsírsavban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek, mint a lazac, a mandula, vagy az avokádó hatékony értisztítók.

Majonéz helyett avokádó

Szendvicsedet majonéz helyett ízesítsd vékony avokádószeletekkel. Egy mexikói kutatás kimutatta, hogy azoknak az embereknek, akik egy héten át minden nap ettek avokádót, átlagosan 17%-kal csökkent a koleszterinszintje. A szervezetükben található “rossz” koleszterin (LDL) csökkent, míg a “jó” koleszterin (HDL) szintje nőtt.

avocado_nagy.jpg ()Nasira olajos magvak

Sokat teszel az egészségedért, ha egy marék olajos magvat fogyasztasz el uzsonnára a szokásos csokis keksz helyett. A mandula rendkívül gazdag a szívedet védő, egyszeresen telítetlen zsírsavakban, E-vitaminban és rostban, míg a dió az omega-3 zsírsavak kiváló forrása. Az egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a szívbetegségek és a stroke kialakulásának kockázatát.

Hús helyett hal

A tengeri halak, mint a makréla, a hering, a tonhal vagy a lazac kitűnő omega-3 források. Ha hetente kétszer fogyasztasz ezekből, nemcsak a szívbetegségek kialakulásának kockázatát csökkentheted, de a szervezetedben lévő gyulladásos folyamatokat is.

Köretként jöhet a spárga

A spárga az egyik legjobb, természetes artériatisztító étel. Gyulladáscsökkentő hatása mellett segít kivédeni a vérrögök képződését, ami – akár halálos kimenetelű – szívrohamot okozhat. Vajon párolva remek és laktató köret a zsíros sültkrumpli helyett.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X