Főoldal > EGÉSZSÉG > Lazulj és szépülj a kádban!

Lazulj és szépülj a kádban!

pihenéspraktikákrelaxációtestápolás
0

Írta: and

Ha te is feszültebb vagy a karácsonyi készülődések miatt, és úgy érzed, fogytán vagy az energiakészleted, akkor itt az ideje, hogy tégy magadért egy keveset! Az emberek – főleg a nők – többsége imád ellazulni és pihenni fél órát egy kád meleg vízben, hogy kioldják magukból a nap során felgyülemlett stresszt. Amennyiben te is közéjük […]

Ha te is feszültebb vagy a karácsonyi készülődések miatt, és úgy érzed, fogytán vagy az energiakészleted, akkor itt az ideje, hogy tégy magadért egy keveset! Az emberek – főleg a nők – többsége imád ellazulni és pihenni fél órát egy kád meleg vízben, hogy kioldják magukból a nap során felgyülemlett stresszt. Amennyiben te is közéjük tartozol, az alábbi praktikák segítségével nemcsak a lelkedet, de a bőrödet is kényeztetheted egy-egy esti fürdőzés alkalmával!

Fontos szabályok

Ahhoz, hogy igazi élménnyé varázsold a fürdőszobában töltött fél órát, ahhoz érdemes néhány szabályt betartanunk. Először is fontos, hogy a víz hőmérséklete 35-37 0C-nál ne legyen melegebb, mert az vérnyomás- és szívproblémákhoz vezethet, és a cél a kellemes ellazulás, nem pedig a szédelgés!
A fürdőzés időtartamát is próbáljuk meg betartani, kb. fél órát relaxáljunk benne, mert az épp elég arra, hogy izmaink ellazuljanak, de a bőr még nem szárad ki.
Végül ügyelj arra, hogy ne burkolja be a szobát a gőz, egyrészt a penészesedés, másrészt a rosszullét kiküszöbölése érdekében. Ha mégis bepárásodna a helyiség, akkor hagyd résnyire nyitva az ajtót!

bath2jojo.jpg ()Izomlazító fürdő

Egy kimerítő edzés után minden vágyunk elmerülni egy meleg vízben, ahol megnyugtathatjuk fáradt izmainkat. Tudni kell, hogy nem elég az illóolajakat belecsepegtetni a vízbe, érdemes bázisolajban vagy tejben feloldani, így még jobban ki tudják fejteni pozitív hatásukat! Izomlazító fürdő esetén az egyik legjobb hozzávaló a keserűsó, amely amellett, hogy nyugtat és méregtelenít, a magnézium felszívódását is segíti! Mivel önmagában is feloldódik a vízben, egyszerűen csak szórjuk bele a kádba! Természetesen a hatását fokozhatjuk levendulás, rozmaringos és eukaliptuszos illóolajjal, amelyek mind lazító tulajdonságaikról ismertek.

 

Recept

• 1 csésze keserűsó
• 2 csepp rozmaring olaj
• 3 csepp levendula olaj
• 2 csepp eukaliptusz olaj
• 1/4 csésze tej vagy tejszín

Wellness Cafe tipp: ha szeretnéd lágyítani a vizet, adj hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát is!

Méregtelenítő, anyagcsere fokozó fürdő

Amennyiben ki szeretnéd egészíteni a méregtelenítő kúrádat, nyugodtan próbáld ki ezt a kellemes salaktalanító fürdőt! Egy liter tejsavóhoz adj hozzá pár csepp boróka, és ciprus olajat, melyek kitűnően regenerálják a bőrt, fokozzák az anyagcserét, illetve kioldják a káros lerakódásokat is. Emellett szórhatsz a vízhez jódozatlan tengeri sót is, mely szintén segíti a méreganyagok távozását a bőrön keresztül, sőt, ha bedörzsölöd vele magad, akkor az elhalt hámsejtjeidtől is megszabadulhatsz! Érdekesség, hogy egy 30 perces sós fürdő salaktalanító hatása a szakemberek szerint megfelel egy három napos böjtkúrának!

Recept

• fél kg tengeri só
• egy liter tejsavó
• 10 csepp boróka olaj
• 10 csepp ciprus olaj

Nyugtató, levendulás fürdőgolyó

Téged is csábítanak az illatozó fürdőbombák az üzletek polcain? Szinte lehetetlen elmenni mellettük anélkül, hogy meg ne szaglásznánk őket, és a legtöbb esetben veszünk is párat. Jó hír azoknak, akik nem szeretnének értük pénzt kiadni, hogy otthon is könnyen el lehet készíteni őket! Igaz, kell nekik pár nap, hogy szépen megkeményedjenek, de megéri azt az időt kivárni!
Első lépésben keverj el egymással citromsavat, kukoricakeményítőt és egy kis szódabikarbónát – ez adja meg a golyó alapját. Utána olvassz fel kakaóvajat és csepegtess bele levendulás illóolajat, majd add hozzá a szilárd hozzávalókhoz! Utána nincs más dolgod, mint formázni belőlük golyókat! Ha még esztétikusabbá szeretnéd tenni a készítményedet, szórj bele egy kis szárított levendulát is!

Recept

50g szódabikarbóna
25g citromsav
25g kukoricakeményítő
15g kakaóvaj
100%-os levendula illóolaj

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X