Főoldal > wellness > Bizarr, mégis hatásos: test- és fülgyertya

Bizarr, mégis hatásos: test- és fülgyertya

fülgyertyatestgyertya
0 0

Írta: and

Hatásmechanizmusa Ma már elfogadott tény, hogy a testben lévő energiablokkok különböző betegségekhez és fájdalmakhoz vezethetnek. A testgyertyák ezeket a gócokat szüntetik meg, megtisztítva ezzel a meridiánokat (az energiapályákat). A dél-amerikai indiánok rájöttek, hogy ha a sérült területen egy tölcsér alakú eszközt égetünk el, azzal jelentősen csökkenthetjük a problémákat, mivel a kéményhatás miatt fellépő vákuum következtében […]

Hatásmechanizmusa

Ma már elfogadott tény, hogy a testben lévő energiablokkok különböző betegségekhez és fájdalmakhoz vezethetnek. A testgyertyák ezeket a gócokat szüntetik meg, megtisztítva ezzel a meridiánokat (az energiapályákat).
A dél-amerikai indiánok rájöttek, hogy ha a sérült területen egy tölcsér alakú eszközt égetünk el, azzal jelentősen csökkenthetjük a problémákat, mivel a kéményhatás miatt fellépő vákuum következtében a kitágult pórusokon át kiáramlik a lerakódott salakanyag, valamint beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai is.

Tudni kell, hogy ezek a speciális gyertyák rengeteg különböző gyógynövényt és illóolajat tartalmaznak, melyek mélyen beszívódnak a bőr mélyebb rétegeibe, és ott fejtik ki a hatásukat. Az idők folyamán rájöttek arra, hogy ha méhviaszból készítik ezeket az eszközöket, akkor az égés sokkal lassabbá válik, – növelve ily módon a kezelés hatékonyságát – ráadásul fokozzák a sejtek regenerációs képességét is!

Mi mindenre jó?

A fül- és a testgyertyák igen széleskörű hatással rendelkeznek. Először is a hő serkenti a vér-, illetve a nyirokkeringést, ezáltal több oxigénhez jutunk, a salakanyagok gyorsabban kiürülnek, valamint a fájdalmunk is nagymértékben enyhül, esetleg elmúlik. Kiválóan alkalmazható reumás panaszok, migrén és arcüreggyulladás kiegészítő kezeléseként, de az influenzát is eredményesen gyógyítja.
A testi panaszok mellett a lélekre is jó hatással van, mivel elűzi a bennünk lappangó negatív energiákat, ezért a természetgyógyászok a stressz és a belső görcsök oldására is ajánlják.

Fülgyertya

fulgyertya2.jpg ()Fülgyertyát általában a hallójáratba helyezve alkalmazzuk, viszont sérült dobhártya esetén a fülcimpa mögötti részt célozzuk meg! Leginkább a fülzúgás, torokfájás, nátha, migrén, homlok- és arcüreggyulladás tüneteit enyhítik.  Kb. 8-10 percig égessük a gyertyát, úgy hogy az egyik oldalunkon fekszünk, majd mikor a jelzésig leégett, vízben oltsuk el! Nagy előnye a kezelésnek, hogy teljesen mellékhatás- és fájdalommentes, így gyerekeknél is nyugodtan használhatjuk!
Ha kíváncsiak vagyunk rá, mennyi salakanyag távozott belőlünk, egyszerűen tekerjük szét a maradék részt, és akkor szembesülhetünk a teljes igazsággal.
Nagyon fontos, hogy mindkét fülön alkalmazzuk, hogy az agyféltekék energetikai egyensúlya megmaradjon!

Testgyertya

A testgyertya előnye, hogy nagyobb területen tudjuk használni, és szinte bárhova helyezhetjük, kivéve sebes területekre, fejtetőre, szív közelébe! Mielőtt magunkra tennénk, érdemes megmasszírozni az adott részt a teljesebb ellazulás érdekében, így hatásosabb a kezelés!
Leginkább a nyirokrendszert stimulálja, így fontos szerepe van a méregtelenítésben, és természetesen a fájdalomcsillapításban is. Kitűnően kezelhetők vele az emésztési problémák, a menstruációs görcsök, sőt, egyesek szerint a meddőség ellen is felveszi a harcot. (Ekkor az ovuláció előtt 4-5 nappal a petefészkek felett kell elégetni egy-egy gyertyát.

Hogyan használjuk?

-Fülgyertyázásnál érdemesebb segítséget hívni, de ha óvatosak vagyunk, akár magunk is meg tudjuk oldani (gyerekeknél mindenképp legyen szülői felügyelet!). Először is feküdjünk oldalra, majd a fülünkre helyezzünk egy vékony gézlapot, hogy semmi se essen le ránk közvetlenül. Ezután nyomjuk bele a hallójáratunkba a gyertyát addig, amíg még nem kellemetlen, majd gyújtsuk meg a felső végét! Amennyiben valaki másnak csináljuk, közben masszírozhatjuk a fülcimpáját, egyrészt a stimuláció, másrészt a tökéletesebb ellazulás érdekében! Kb. 2/3-ig égessük le, majd vízben oltsuk el!

-A testgyertya használatánál ugyanúgy járjunk el azzal a különbséggel, hogy vagy a köldökbe, vagy az egyéb fájó testrészre helyezzük az eszközt! Ügyeljünk arra, hogy a kezelendő felület vízszintes legyen, és jól nyomjuk rá, hogy ne legyen rés a bőr és a gyertya között!

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 

C-vitaminnal az immunrendszerünkért

Curver Grand Chef ételtartó (x)


További cikkeink a témában

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
7 órája 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.