Főoldal > EGÉSZSÉG > 8 gyors és egyszerű tojásétel

8 gyors és egyszerű tojásétel

diétaételrecepttojás
0

Írta: and

A tojás a bajnokok reggelije, ebédje és vacsorája. Fehérjében rendkívül gazdag, azonban kevés kalóriát tartalmaz, így tökéletes alapanyagja lehet számtalan egészséges ételnek. Mivel a tojás nagyon sokféleképpen felhasználható, egy kis kreativitással remek leveseket, főételeket, desszerteket, vagy akár egészséges koktélokat is készíthetsz belőle. A Wellness Cafe az alábbi nyolc szuper módszert javasolja számodra, ha tojásra vágysz. […]

A tojás a bajnokok reggelije, ebédje és vacsorája. Fehérjében rendkívül gazdag, azonban kevés kalóriát tartalmaz, így tökéletes alapanyagja lehet számtalan egészséges ételnek. Mivel a tojás nagyon sokféleképpen felhasználható, egy kis kreativitással remek leveseket, főételeket, desszerteket, vagy akár egészséges koktélokat is készíthetsz belőle. A Wellness Cafe az alábbi nyolc szuper módszert javasolja számodra, ha tojásra vágysz.

1. Lágytojás

A szeletelt főtt tojás remek a napközben elfogyasztott salátákban és szendvicsekben, ezzel szemben a lágytojás kiváló reggelire. Vigyázz, hogy a tojást csak egy pár percig főzd, ha azt szeretnéd, hogy valóban folyékony állagú maradjon.

2. Sült tojás

Vágj egy lyukat a reggeli zsemlédbe, öntsd bele a nyers tojást, és rakd be a sütőbe sülni. Tálald nyers zöldségekkel, így egy igazán kiadós és ízletes reggeliben lesz részed.

tojas2.jpg ()3. Tojássaláta

Készíts magadnak házi tojássalátát zsíros majonéz nélkül, egy kevés dijoni mustárral, majd kend két szelet teljes kiőrlésű kenyér közé, és már készen is van az uzsonnád.

4. Fehérjeomlett

Ha rendszeresen ellenőrzöd a koleszterinszintedet, akkor is ehetsz tojást (bár azt se feledd, hogy az egész tojás tele van alapvető tápanyagokkal), csak annyi a dolgod, hogy válaszd szét a koleszterinmentes tojásfehérjét a sárgájától, és készíts el egy ízletes fehérjeomlettet. A még intenzívebb ízélmény érdekében az omlettet turbózd fel egy kevés gombával és kockára vágott kaliforniai paprikával.

5. Rántotta

Ha egy igazán laktató reggelire vágysz, üss fel néhány nyers tojást és süsd össze őket egy serpenyőben. A rántotta extrudált kenyérre vagy puffasztott búzaszeletekre rakva feltétként is megállja a helyét. Nem utolsó sorban pedig a rántotta kevés kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, ha olaj- és zsírszegény formában készíted el.

6. Tükörtojás

A finom tükörtojás elkészítése csak néhány percet vesz igénybe. Ebédre érdemes egy kevés főtt krumplival és tetszőleges mennyiségű párolt zöldséggel fogyasztani (de például a parajfőzelék feltétjének is kitűnő választás).

7. Buggyantott tojás

A buggyantott tojást egy teljes kiőrlésű pirítóssal érdemes elfogyasztani. Mivel csak vízben fő, a buggyantás a tojás elkészítésének az egyik legegészségesebb módja.

8. Tojásleves

Dobj egy nyers tojást a gőzölgő levesbe. A tojás szinte azonnal megfő a forró erőlevesben, teltebb ízt és egy jó adag fehérjét adva ezáltal az étkezésedhez.

Itt a Vitálkonyha, teszteld! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X