Főoldal > EGÉSZSÉG > Ha hideg, akkor tea!

Ha hideg, akkor tea!

fekete teagyümölcsteaitalmelegteazöld tea
0

Írta: and

Ma már rengeteg féle teát kaphatsz bármelyik egyszerű üzletben is, de ha te igazi különlegességre vágysz, akkor most megmutatjuk mi az, ami neked való, és még az egészségednek is nagyon jót fog tenni. Klasszikus fekete A fekete teáról legtöbben csak annyit tudunk, hogy a kávéhoz hasonlóan élénkít, azonban sok más egészséges hatása is van. Élénkítő […]

Ma már rengeteg féle teát kaphatsz bármelyik egyszerű üzletben is, de ha te igazi különlegességre vágysz, akkor most megmutatjuk mi az, ami neked való, és még az egészségednek is nagyon jót fog tenni.

Klasszikus fekete

A fekete teáról legtöbben csak annyit tudunk, hogy a kávéhoz hasonlóan élénkít, azonban sok más egészséges hatása is van. Élénkítő hatását a theinnek köszönheti, ami serkenti a vérkeringést, ezáltal az agy több oxigénhez jut, így nő a szellemi teljesítőképesség. A benne lévő csersavak nyugtatnak, az illóolajok pedig élénkítik az anyagcserét.

A fekete tea nagyon sok polifenolt tartalmaz, melyek képesek megkötni a káros szabadgyököket, amiknek sejtkárosító hatásuk van. Bizonyos kutatások szerint a tea fogyasztása segíti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a rák kialakulásának megelőzését. Másik nagyon kedvező hatása, hogy gátolja a baktériumok növekedését, például a szájban, így kivédheti a kellemetlen leheletet, és segítheti a fogszuvasodás megelőzését.

Wellness Cafe tipp:
Bannockburn – Autumnal FTGFOP1, különleges őszi szüretelésű Darjeeling tea (Darlington Teabolt, 2590 Ft/100 g)

Illatos gyümölcsteák

Kellemes illatukkal igazán különleges hangulatot teremtenek, de egészségesek is. A tiszta gyümölcsteák rendkívül jó szomjoltók, hidegen és melegen is kiváló italok. Alapját a szárított gyümölcsök, a virágszirmok, különböző növényi részek, és gyógynövények adják. Ezeknek a teáknak az egészségvédő, és esetleg gyógyító hatását a benne lévő gyümölcsök és gyógynövények adják, melyek tele vannak vitaminokkal, és olyan hatóanyagokkal, melyek segítenek az egészség megőrzésében, és bizonyos betegségek kezelésében is.

Wellness Cafe tipp:
Erdők királynője, igazi gyümölcsdarabokkal és hibiszkusszal (Vörös Oroszlán Teaház, 1200 Ft/100 g)

teaz2.jpg ()

Zöld teák

A mostanában nagyon népszerű zöld teák rendkívül sok egészségre jótékony hatással rendelkeznek. Tartalmaz egy a polifenolok csoportjába tartozó vegyületet,  katekhint, amiről kutatások állapították meg, hogy antikarcinogén hatású.

Csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések lehetőségét, rákellenes hatású, erősíti az immunrendszert, véd a vírusok, és a baktériumok okozta megbetegedések ellen. Ezen kívül ezek a teák tele vannak vitaminokkal, mint a B-vitamin, és a C-vitamin, antioxidánsok, és ásványi sók.  Tartalmaznak magnéziumot, káliumot, mangánt, és természetes fluoridot.
Többek között nagyon jó hatással van a látásra, rendben tartja az emésztést, normalizálja a vérnyomást és a koleszterinszintet.
Napi 5-6 csésze elfogyasztásával megelőzhető a túlsúly kialakulása is.

Wellness Cafe tipp:
Japán cseresznyevirág (www.teashop24.hu, 625 Ft/50 g)

A különleges fehér tea

A fehér tea is tulajdonképpen zöld tea, csak éppen a feldolgozása más. Különlegessége abban van, hogy csak az év bizonyos időszakában állítható elő, amikor pár napig a hajtások éppen még kibontakozás előtt állnak.
Az összes létező teafajta közül ebben található a legtöbb antioxidáns, ami segít megelőzni a rákbetegségek kialakulását és lassítja az öregedést. Vérnyomáscsökkentő, koleszterincsökkentő, védi a szívet, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. Segít megerősíteni a csontokat, valamint antibakteriális hatású és emésztésjavító. Fogyókúrázóknak is kiváló ital lehet, ugyanis a fehér tea fogyasztása csökkenti az étvágyat.

Wellness Cafe tipp:
China Sanguan tearózsa mályva és levendulavirággal (Demmers Teahouse, 490 Ft/db)

Curver Grand Chef ételtartó (x)

Fedezze fel a powerfruit erejét!

Kavard fel a port és nevess!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X