Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 kérdés a koleszterinszint csökkentéséről

4 kérdés a koleszterinszint csökkentéséről

egészségétrendkoleszterinszintmagzöldség
0

Írta: and

1. Miért éppen a magok? Napi 7-10 szem dió vagy mandula épp elegendő omega-3 zsírsavat tartalmaz ahhoz, hogy megóvja a szívedet, és csökkentse a koleszterin-szintedet. Ha nem vagy kibékülve a magvakkal, akkor pedig fogyassz olyan halat, mely szintén bőségesen tartalmaz omega-3 zsírsavat, jó választás például a tonhal vagy a lazac. 2. Mi a helyzet a […]

1. Miért éppen a magok?

Napi 7-10 szem dió vagy mandula épp elegendő omega-3 zsírsavat tartalmaz ahhoz, hogy megóvja a szívedet, és csökkentse a koleszterin-szintedet. Ha nem vagy kibékülve a magvakkal, akkor pedig fogyassz olyan halat, mely szintén bőségesen tartalmaz omega-3 zsírsavat, jó választás például a tonhal vagy a lazac.

koleszt3.jpg ()

2. Mi a helyzet a teljes kiőrlésű magvakkal?

Ezeket szintén csak ajánlani tudjuk, érdemes őket beépíteni az étrendbe, hogy jótékony hatásukat élvezhesd. Pékáruból válaszd a teljes kiőrlésű gabonából készült változatot. Emellett a salátádat is fel tudod dobni különféle magvakkal, így nem kell aggódnod a koleszterin-szinted miatt. Még egy jó tanács: a gyümölcsöket, például az almát vagy a körtét ne hámozd meg, mivel a héjuk is sok értékes összetevőt tartalmaz, amelyek jót tesznek szíved egészségének.

3. Mi legyen reggelire?

koleszt2.jpg ()Lehetőleg müzlit fogyassz cukor és egyéb adalékok nélkül. Miért jó ez neked? Mert tele van értékes rostokkal, melyek segítenek csökkenteni a koleszterin-szinted, jót tesznek a beleidnek, az emésztésnek és a véráramlásnak is. Mindezt felturbózhatod egy kis szójatejjel, mely szintén jótékony hatással van a szívedre és a koleszterinedere is.

4. Sokszínű vagy?

Akkor az étrendedbe is válogass be minél többféle színű zöldséget. Minél színesebb az étrended (szó szerint), annál több rostot és fitonutreinst juttatsz be a szervezetedbe, melyek megakadályozzák, hogy a koleszterined az egekbe ugorjon. Ne felejtsd ki a babot sem, mely mindemellett az emésztésedet is helyrerakja.

Menedzser-szindróma, csökken a vágy?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X