Főoldal > EGÉSZSÉG > Csobbanj a vízbe!

Csobbanj a vízbe!

balneoterápiafürdőgyógyfürdőkényeztetés
0

Írta: and

Az elemek szinergiája A balneológia görög eredetű szó, a gyógyfürdőkkel és hatásaikkal foglalkozó tudományt jelent. A balneo- vagy fürdőterápia a természetes ásványvízforrásokkal történő terápiás kezelés, és hozzátartozik a gyógymasszázs, a gyógytorna, a fiziko- és a klímaterápia is. A balneoterápiában a termális ásványvizek kedvező hatásai érvényesülnek a víz felhajtóereje és hőmérséklete mellett. A balneokezelések főként rehabilitációs […]

Az elemek szinergiája

A balneológia görög eredetű szó, a gyógyfürdőkkel és hatásaikkal foglalkozó tudományt jelent. A balneo- vagy fürdőterápia a természetes ásványvízforrásokkal történő terápiás kezelés, és hozzátartozik a gyógymasszázs, a gyógytorna, a fiziko- és a klímaterápia is.

A balneoterápiában a termális ásványvizek kedvező hatásai érvényesülnek a víz felhajtóereje és hőmérséklete mellett. A balneokezelések főként rehabilitációs betegségek után, krónikus fájdalmak, keringési, bőrproblémák és stressz esetén javasoltak, ám bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak a mentális közérzetre is.

Engedj a kényeztetésnek

A matyó népművészetről híres Mezőkövesd közelében található a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő, amely nem csupán ideális hétvégi program, ám wellness-fitness részlegének köszönhetően garantáltan kizökkent a szürke hétköznapok világából. A szállodában kipróbálhatod a balneológiai kezeléseket, az ivókúrákat, az inhalációt, az iszapkezelést és megmártózhatsz a szénsavas fürdőkben is.
További infók: www.zsoryhotel.hu

spa3.jpg ()Wellness Cafe tipp:
Ha megajándékoznád magadat egy igazán frissítő élménnyel, próbáld ki az orosz-tibeti mézes masszázst.

Töltődj mediterrán hangulatban

A hévízi Naturmed Hotel Carbona a római korok világát idézi, számos terápiás és wellness-lehetőséggel, amelyek közül kimagaslóak a balneoterápiás programok. Próbáld ki a tengervizes fürdőt a tengeri algák, a tengeri só értékes hatóanyagaival, amelyek a lelki feltöltődéshez és szervezeted harmonikus működéséhez elengedhetetlenek. A szálloda által kínált balneoterápia több, egymásra épülő kezeléssorozat. Előbb egész testedet átradírozzák, majd a Thalasso-fürdő következik, amely után 20 perces fekvő pihenés javasolt. A biogéles karcsúsító program csökkenti a felesleges zsírokat, bőrödet selymessé varázsolja, az energetizáló balneoterápia pedig egész lényedet megújítja.
Részletek: www.carbona.hu

Wellness Cafe tipp:
Szakadj ki a mindennapi stresszből és válaszd a 4 éjszakás stresszoldó kúrát.

Bódítsd el érzékeidet

A tavaszi fáradtság levezetéséhez tölts el egy hétvégét a zalakarosi MenDan Thermal Hotelben és éld át a kényeztetés legpazarabb formáit. Lubickolj az élménymedencékben, merülj el a pezsgőfürdőben, élvezd a mézes, afrodiziákumos felöntéseket, kényeztesd testedet masszázzsal és lelkedet aromás fürdővel. A szálloda ezek mellett gyógyszolgáltatások széles választékát is kínálja (elektromos, szénsavas fürdő, iszappakolás, inhaláció, oxigénterápia, víz alatti masszázs, só kamra stb.), amelyeket személyre szabott terápiatervvel, szakorvosi felügyelettel is kiegészíthetsz. További információ: www.wellnesshotelmendan.hu

Regeneráld testedet

Ha most nincs lehetőséged elutazni, a fürdőszobában is egyesítheted a balneo-és aromaterápia, valamint a modern testápolás hatásait. A Bük Natural Fitness Liquid 20 napos fürdőkúra-csomagja tartalmazza a bükfürdői gyógyvíz természetes hatóanyagait. A benne lévő illóolajak blokkolják a víz klórtartalmát és meggátolják bőröd kiszáradását, amelyek a testtel érintkezve fejtik ki jótékony hatásukat. A készítmény kiválóan alkalmas a fájdalmak, a fáradtság csökkentésére, és szervezeted felfrissítésére. A csomag ára 3780 Ft (www.bolthely.hu)

A friss citrom és olívaolaj üdítő élmény, amelyet fürdés közben te is élvezhetsz. A Doliva fürdősó hidegen sajtolt toszkánai olívaolajat és tengeri sót tartalmaz, csodásan hidratálja, táplálja érzékeny bőrödet és elűzi belőled a stresszt. (www.provitamin.hu)

Wellness Cafe tipp:
Holt-tengeri fürdősó és iszap (www.jomtom.hu), Parajdi wellness fürdősók (www.hungarybox.hu), Thetis menta illatú fürdősó (www.bolthely.hu)

spa2.jpg ()

4 tipp otthoni fürdőzéshez

1.    Fürdővized ideális hőfoka 36-40 Celsius-fok
2.    A vízbe tehetsz illóolajat is, ám célszerű előtte tejben elkeverned
3.    Fürdés közben hallgass kellemes relaxációs zenét és kapcsold ki a mobilt
4.    Legfeljebb 20 percig ázz a kádban
5.    Fürdés után igyekezz minél előbb ágyba bújni


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X