Főoldal > EGÉSZSÉG > A szenvedély jó fogyókúra!

A szenvedély jó fogyókúra!

aktivitáskalóriaszextestmozgás
0

Írta:

Boldog mami sorozat – 13. rész

Kutatások bizonyítják, hogy a rendszeresen sportolók gyakrabban bújnak össze a párjukkal. A magyarázat egyszerű: a testmozgás hatására jobb kapcsolatot alakíthatsz ki a testeddel, jobban ráérzel, mire vágysz, emellett magabiztosabbá válsz, csökkennek a tükörképeddel folytatott negatív párbeszédeid (“Hogy nézek ki már megint?”), megszűnnek a gátlásaid és javul a libidód.

mozogjcikkegy.jpg ()Kisgyermek mellett persze a testedzés és az ágybéli akrobatika is szervezés kérdése lesz, de nem létezik lehetetlen, vagyis érdemes energiát fordítanod a testmozgásra már a szülés utáni hetekben is. Ilyenkor kezdheted egy kis intimtornával, nagy sétákkal, néhány jóga gyakorlattal, a szülés után 3-4 hónappal pedig már bátran tornázhatsz vagy kocoghatsz is, a szoptatás végeztével pedig bármilyen kemény tréninget bevethetsz. Meglásd, a párodnak is tetszeni fog az eredmény!

Az újrakezdés nehézsége

Ahogy a testmozgást, a szexuális életet sem könnyű a szülés utáni tiltott időszak után újrakezdeni. Élményszintje nagyban függ attól, volt-e szülési sérülés, mint ahogy az is egyénfüggő, mennyi időre van szüksége a kismamának ahhoz, hogy újra örömét lelje a szexben. Talán a legfontosabb, hogy mindkét fél tisztában legyen azzal, miként segíthetik egymást az intimitás újrafelfedezésében. Nem kötelező rögtön ajtóstul rontani házba, a gyengéd összebújások és ölelések is segítenek, hiszen a csökkent libidószint ellenére feltámadjon a gyöngédség iránti igény. Hiszen az akkor is ott bujkál minden nőben, ha az életét – látszólag – maximálisan a bébi gondozása tölti ki. A boldogság a hálószobában nem a véletlen műve! Mint ahogyan a harmonikusan kidolgozott testért is dolgozni kell!

Legyen a párod az edzőpartnered!

Minél aktívabban és intenzívebben éled meg a szexet, annál több kalóriát égetsz el az aktus során és egy mennyekbe repítő orgazmus esetén akár 300 kalóriától is búcsút vehetsz, ami megfelel egy rövid kocogásnak. Egyetlen percnyi szexuális aktus során átlagosan 3-5 kalóriát égetünk el, egy félórás, kiadós szeretkezés tehát akár 150-250 kalóriát is jelenthet mínuszban. Nem véletlen, hogy szeretkezés után az embernek hirtelen farkasétvágya támad, de persze jobb, ha ilyenkor nem falod fel a hűtő teljes tartalmát!

Felejtsd el a hibáidat!

Ha az ágyban is a súlytöbbletedre koncentrálsz, az önbizalmad mélyrepülésbe kezd, és nem fogod élvezni a szexet. Ha viszont bepréselsz a napodba legalább félórás testmozgást, estére több energiád marad, és sokkal vonzóbbnak is érzed majd magad. Egész nap a gyerekkel és a kötelezettségekkel foglalkoztál, most légy egy kicsit önző, és gondolj arra, hogy jól szeretnéd érezni magad. Ebben az örömben pedig a párod is boldogan osztozik majd és hidd el, ő sem a hasadon lévő párnácskára fog koncentrálni!

A változatosság gyönyörködtet

Nem kell lecövekelned az aerobik mellett, ha már a második héten unalmasnak érzed! Színesítsd úszással, kerékpározással, túrázással mozgalmas mindennapjaid, vagy jógázz, iratkozz be Pilatesre (az én tippem: www.jadejoga.hu), a legfontosabb, hogy örömmel töltsön el a testmozgás. Ugyanez érvényes a szexre, érdemes néha ismeretlen terepre merészkedni, új pózokat, helyszíneket kipróbálni.

mozogjcikkketto.jpg ()Intimtornázz!

Az úgy nevezett PC izom edzése – amely a méh és a hüvely felfüggesztését szolgálja – új lehetőséget nyújt az orgazmusod kiváltására. Rendszeres gyakorlásával élménytelibbé teheted az együttléteket: Feküdjön hanyatt, húzd fel a térded és nyisd kissé szét. Feszítsd meg a hüvelyizmod 3 másodpercig, majd lazítsd el. Ha már úgy érzed, belejöttél, következzen a feszítés-lazítás tízszer egymás után. Végül amilyen hosszan csak tudod, húzd össze az izmot, mintha be akarnál szippantani valamit. Gyakorolj napi háromszor!

Védekezz!

A szoptatásnak fogamzásgátló hatása van, de csak bizonyos feltételek együttes teljesülése esetén. Csak akkor vagy védett, ha a baba még nincs féléves, ha kizárólag anyatejet kap, ha legalább napi hatszor szoptatsz és két etetés között nem telik el 6 óránál több idő.  Létezik szoptatás mellett is szedhető fogamzásgátló tabletta, amely nem tartalmaz ösztrogénszármazékot, kizárólag progeszteront, így nem akadályozza a tejelválasztást és nincs befolyással a csecsemő fejlődésére. Alternatívát kínálnak még a mechanikus eszközök, az óvszer, a spirál, a pesszárium, gyakorlatilag minden olyan módszer, amely nem tartalmaz ösztrogént.

Szex és kalóriák

Lássuk csak, kb. mennyi kalóriát égethetsz el intim helyzetekben.(Tudományosan nem alátámasztott adatok)

Könnyed, üdvözlő csók – 1 kcal
Meleg ölelés – 3 kcal
Szenvedélyes csók – 5 kcal
Vad csókolózás – 115 kcal
A partner teljes levetkőztetése – 82 kcal
Intenzív ölelkezés – 100 kcal
Heves petting – 34 kcal
Előjáték emelkedett pulzussal – 50 kcal
Földrengésszerű szenvedélyes orgazmus – 300 kcal
Szex a zuhany alatt – 63 kcal

A Boldog mami sorozat korábbi részeit itt olvashatod:

Így küzdd le a falánkságot a terhesség után!

Kebelbarátság – így őrizd meg melleid szépségét szoptatás után!

Gyors és hatékony fitneszprogram kezdő anyáknak

Kell egy kis áramszünet – Tanulj meg lazítani a baba mellett!

Depresszió vagy múló rosszkedv?

Elég jó anya vagy?

Turbózd fel az önbizalmad!

Tavasz-para – avagy hogyan légy eredményes súlyvesztő?

Bevált praktikák ekcémára

Karcsúság mindenáron?

Ezért ne kezdj el fogyózni!

7 szuper anyabarát olvasmány

 

Nem kívánod a szexet? Kattints!

Eltűnt a tűz a kapcsolatodból?


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X