Főoldal > EGÉSZSÉG > Így készítsd fel a szervezeted a pollenszezonra!

Így készítsd fel a szervezeted a pollenszezonra!

allergiaegészségimmuntréning
0

Írta:

Figyeljünk az A-, a B-, a C-, és az E-vitaminok pótlására, amelyek nem csak a nyálkahártyát védik, de természetes „antiallergénként” is hatnak. A legjobb, ha természetes forrásból, frissen préselt vagy bio zöldség- és gyümölcslevekből fedezzük a napi szükségletünket. Csökkentsük a húsadagunkat, a szükséges aminosavakat próbáljuk meg inkább hüvelyesekkel és tejtermékekkel bevinni. Csíraölő hatású a vöröshagyma, […]

  • Figyeljünk az A-, a B-, a C-, és az E-vitaminok pótlására, amelyek nem csak a nyálkahártyát védik, de természetes „antiallergénként” is hatnak. A legjobb, ha természetes forrásból, frissen préselt vagy bio zöldség- és gyümölcslevekből fedezzük a napi szükségletünket.
  • Csökkentsük a húsadagunkat, a szükséges aminosavakat próbáljuk meg inkább hüvelyesekkel és tejtermékekkel bevinni. Csíraölő hatású a vöröshagyma, a fokhagyma és a grépfrútmag kivonat, amelyek ráadásul még a bélbaktériumokat is képesek egyensúlyban tartani.
  • Az ásványi anyagok és a nyomelemek közül a cink, a szelén, a kalcium és a magnézium immunerősítő és allergiaellenes hatását érdemes szem előtt tartani. Ezek főként olajos magvakban, zöldségfélékben és hüvelyesekben fordulnak elő. 
  • Aludjunk eleget, ami legalább napi 7-8 óra. Amennyiben lemondunk a késői vacsorákról, nyugodtabb lesz az éjszakánk. Ha nehezebben alszunk el, erre rásegíthetünk egy nyugtató hatású teával, amelyet citromfűből, orbáncfűből vagy komlóból főzünk.
  • A rendszeres testmozgás mellett időnként szaunázzunk is, a hideg-meleg váltófürdő és a test erőteljes átdörzsölése, megmasszírozása szintén kiváló értorna.
  • Az allergiahajlamot fokozza a rossz emésztés és a baktériumflóra felborulása is. Serkentsük az emésztőszervek működését: igyunk gyermekláncfű-, katáng- vagy borsmentateát. Heti 1-2 gyümölcsnap is sokat segíthet és kitűnő salaktalanítók a hazai gyógyvizek is, melyek nem csak a bélműködést segítik, de a májat és az epekiválasztást is támogatják. Napi 2-3-szor fogyasszunk 1 decit teával hígítva 4 héten keresztül.
  • Igyekezzünk kerülni a felesleges stresszhelyzeteket, próbáljunk naponta meditálni, relaxálni vagy keressünk valamilyen kreatív tevékenységet, amiben feloldódhatunk.

Forrás: www.orvostkeresek.hu

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X