Főoldal > EGÉSZSÉG > 3 durva energiafaló – Így védekezz ellenük!

3 durva energiafaló – Így védekezz ellenük!

egészségenergiafáradékonyság
0

Írta:

A lélek energiarablói 1. Önbizalomhiány Ha gyakran zsonganak a fejedben önmagadat negatívan minősítő gondolatok („Én ehhez buta, kevés, ügyetlen, kövér… stb. vagyok”), az energiád az aggodalmaskodásra megy el, nem pedig a megoldásra. Ne vetítsd ki az élet minden területére kishitűségedet, hiszen például attól, hogy nem boldogulsz idegen közegben, még lehetsz magabiztos autóvezető vagy kiváló szülő. […]

A lélek energiarablói

1. Önbizalomhiány

Ha gyakran zsonganak a fejedben önmagadat negatívan minősítő gondolatok („Én ehhez buta, kevés, ügyetlen, kövér… stb. vagyok”), az energiád az aggodalmaskodásra megy el, nem pedig a megoldásra. Ne vetítsd ki az élet minden területére kishitűségedet, hiszen például attól, hogy nem boldogulsz idegen közegben, még lehetsz magabiztos autóvezető vagy kiváló szülő. Szakemberek szerint az egészséges önbizalom – kellő kitartással fűszerezve – sokkal inkább meghatározza sikereinket, mint a velünk született képességeink és tulajdonságaink. Már csak ezért is megéri fejleszteni!

0024388_1.jpg ()

Tippünk:
Tegyél valami olyasmit, amiről korábban úgy gondoltad, hogy nem fog sikerülni! Ez lehet bármilyen apróság, például egy bonyolultnak tűnő ételrecept kipróbálása. Kezdetben biztosan furcsán érzed majd magad a megszokott kényelemzónádon kívül, de örülj ennek az érzésnek, mert ez azt jelenti, hogy éppen valami újat tanulsz! Ráadásul ha próbálkozásod sikerrel jár, szinte automatikusan növekedni fog az önmagadba vetett hited.

2. Rossz időbeosztás

Folyton késel a találkozókról, kicsúszol a határidőkből, és sosem jut elég időd önmagadra? Ha ez rendszeresen megtörténik, akkor valószínűleg nem megfelelően csoportosítod a feladataidat. A „csúszásban vagyok” folyamatos érzése pedig teljesen kimeríthet lelkileg.
Tippünk:
– Viszonyulj tudatosan a nap 24 órájához: ne csak a kötelezettségeidet írd be a határidőnaplódba, hanem a kikapcsolódásra fordítható időt is.
– Kerüld az időfecsérlő tevékenységeket: nem feltétlenül kell azonnal reagálnod minden beérkező e-mailre. Kezdd a napot a nagyobb feladatokkal, a könnyebbeket pedig hagyd a végére.
– Tanulj meg nemet mondani: ha valami már nem fér bele az idődbe, akkor azt a feladatot vagy programot utasítsd vissza.

3. Másokhoz hasonlítgatod magad

Ha mindig azt méricskéled, hogy hozzád képest más hogy néz ki, mennyit keres, hol él és hová jár nyaralni, csak az elégedetlenségedet és irigységedet fokozod. Pláne ne dőlj be a média szemfényvesztésének, hiszen a (látszólag) fényűző életet élő sztárok szépségén, üdeségén gyakran egy komplett csapat dolgozik.
Tippünk:
Mindig lesz olyan, aki valamiben jobb nálad, de olyan is akad majd, akinél te vagy a jobb! Ha rajtakapod magad, hogy már megint másokhoz hasonlítgatod a tulajdonságaidat, tereld el gyorsan a figyelmedet. Végezz légzőgyakorlatot, néhány lábemelést, vagy mosogass el.

A témáról bővebben a Wellness magazin márciusi számában olvashatsz!

$beszur$

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X