Főoldal > wellness > A legjobb újévi fogadalmak 2010-re

A legjobb újévi fogadalmak 2010-re

2010egészségfogadalommozgássprtújév
0 0

Írta:

Az újévben rendszeresen nekiugrasz a fogyókúrának, de a szigorú diétát csak néhány hétig tudod tartani? Ilyenkor azt is megfogadod, hogy elkezdesz sportolni, és hogy sokkal kedvesebben viselkedsz majd a barátaiddal és a családoddal is? Talán nem is benned, hanem az elvárásaidban van a hiba akkor, ha hosszabb távon nem tudod tartani magad az újévi fogadalmaidhoz. […]

Az újévben rendszeresen nekiugrasz a fogyókúrának, de a szigorú diétát csak néhány hétig tudod tartani? Ilyenkor azt is megfogadod, hogy elkezdesz sportolni, és hogy sokkal kedvesebben viselkedsz majd a barátaiddal és a családoddal is? Talán nem is benned, hanem az elvárásaidban van a hiba akkor, ha hosszabb távon nem tudod tartani magad az újévi fogadalmaidhoz. Most bemutatjuk a 4 legjobb fogadalmat a 2010-es évre!

Olyan sportot választok, ami illik hozzám!

Január első heteiben mindig szorgalmasan rovod a köröket a környélbeli utcákban, néhány hét alatt azonban alábbhagy a lelkesedésed? Újra és újra beiratkozol aerobic-edzésekre, de mindig azt érzed, hogy ez nem a neked való mozgásforma? Ne hagyd, hogy a divat vagy a kényszerűség határozza meg, hogy milyen sportot választasz – találd meg a leginkább hozzád illő mozgásformát! Ha a test és a lélek harmóniájára törekszel, akkor próbálj ki valamilyen keleti küzdősportot, ha legszívesebben minden idődet a szabadban töltenéd, akkor lovagolj, ha pedig a zene a mindened, akkor iratkozz be egy tánciskolába!

0023135_1.jpg ()

Nem aggódom a pasik miatt!

Ebben az évben szinte csak félresikerült randijaid és tiszavirág-életű kapcsolataid voltak? Egész évben azon rágódtál, vajon mi lehet a baj veled, és már önbizalmad sincs? Az idei évben próbálj meg kevesebbet rágódni a pasi-témán, még akkor is, ha úgy érzed, hogy már időtlen idők óta szingli vagy! 2010-ben koncentrálj a pasiknál is fontosabb dolgokra: találj új hobbikat, barátokat, utazz, tanulj nyelveket vagy egyszerűen csak élvezd az életet. Ha jól érzed magad a bőrödben, meglátod, hogy a pasikat is hamarabb bevonzod majd!

Sokkal türelmesebb leszek!

Ugye a tavalyi évben veled is sokszor előfordult, hogy pont azokkal az emberekkel viselkedtél ingerülten, akik a legkevésbé érdemelték meg? A 2010-es évet nevezd ki a türelem évének, és próbálj a családoddal, a barátaiddal és a munkatársaiddal is sokkal megértőbb lenni! A türelemhez természetesen a tolerancia is hozzátartozik. Ne feledd, hogy nem vagyunk egyformák – ha azt akarod, hogy olyannak fogadjanak el, amilyen vagy, akkor neked is nyitottnak kell lenned a különbségekre!

Többet törődök magammal!

Az, hogy többet foglalkozol magaddal, most az egyszer ne (csak) azt jelentse, hogy minden nap félórával tovább szépítkezel a tükör előtt! Törekedj arra, hogy kívül és belül is minden rendben legyen veled: figyelj oda, hogy mit és mennyit eszel, mozogj rendszeresen, és próbáld megtalálni a helyed a világban! Ebben az évben ne félj a változásoktól sem! Ha úgy érzed, hogy a munkád nem hozza meg a várt elismerést, vagy kipróbálnál valami olyasmit, amit eddig nem mertél, akkor ne fogd vissza magad! Akár takarékosságra, akár sok munkára van szükség a céljaid eléréséhez, légy nagyon kitartó, és ne hagyd semmivé foszlani az álmaidat!

+ 1 tipp: Újévi fogadalom – nem csak januárra

Bár az új év kezdete hagyományosan a nagy fogadkozások ideje, ne add fel akkor sem, ha valamiért nem tudod tartani magad az eredeti célkitűzésedhez! Nem kell végleg lemondanod a fogyókúráról csak azért, mert néha-néha elcsábulsz egy-egy péksüteményre, és nem érdemes abbahagynod a sportolást sem azért, mert az első pár alkalommal úgy érzed, hogy neked „ez úgyse fog menni”. Légy kitartó, de a fogadalmak terén próbálj rugalmas maradni: ha valami nagyon nem megy, akkor ésszerűsítsd a szabályokat!


További cikkeink a témában

álmatlanságálmos

Álmatlanság? Itt a 4 leghatékonyabb megoldás

Írta:
15 órája 0 0

Számtalan ember küzd alvási gondokkal, ha te is egy vagy közülük, mielőtt a pirulákhoz és segédeszközökhöz folyamodnál, érdemes lehet a végére járni annak, hogy mi okozhatja a gondot. A folyamatos stressz, az egészségtelen életmód, betegségek egyaránt felelősek lehetnek a problémáért, azért, hogy ne csupán tüneti kezelést végezz, először járj utána, nincs-e valamilyen háttérprobléma, ami az álmatlanságot okozza.

agyágynemű

Így lesz tökéletesen pihentető az alvás

Írta:
tegnap 0 0

Fontos az egészséges tápkálkozás, a nyugodt élet, a sok testmozgás, de mindezek mellett még van egy alapvető igénye testünknek, persze sok más mellett, melyet, ha nem tudunk megadni neki, akkor nagyon rövid időn belül kóros elváltozásokat okozhat testünkben és elménkben is. Ez pedig nem más, mint a pihentető és nyugtató alvás.