Főoldal > EGÉSZSÉG > Így újulj meg 5 lépésben az ünnepre

Így újulj meg 5 lépésben az ünnepre

arcbőrdiétahajkarácsonykézmozgásotthonsportszépségtélünnep
0

Írta:

Évzáró céges buli, karácsonyozás a barátokkal, majd a hagyományos családi ebéd – a decemberben esedékes tucatnyi összejövetelen ugye te is a legjobb formádat akarod hozni? Persze nem kell kétségbeesned, ha az év végi pörgés miatt nem tudsz fodrászhoz vagy kozmetikushoz menni, netán éppen az edzésre nem marad időd. Most eláruljuk, hogyan hozhatod magad formába az […]

Évzáró céges buli, karácsonyozás a barátokkal, majd a hagyományos családi ebéd – a decemberben esedékes tucatnyi összejövetelen ugye te is a legjobb formádat akarod hozni? Persze nem kell kétségbeesned, ha az év végi pörgés miatt nem tudsz fodrászhoz vagy kozmetikushoz menni, netán éppen az edzésre nem marad időd. Most eláruljuk, hogyan hozhatod magad formába az ünnepek előtt akár otthon is!

1. Faragd le a kilókat!

Egy kutatás szerint a brit nők hatvan százaléka kezd már november elején diétázni. Nincs is azzal semmi baj, ha karácsonyi előtt szeretnél megszabadulni néhány kiló feleslegtől, ám az egyáltalán nem mindegy, hogyan kezdesz bele a fogyókúrába! Még ha gyors eredményt szeretnél is elérni, a drasztikus kalóriacsökkentést kerüld el – a napi energiabeviteled legalább 1200 kcal legyen!
Tipp: Mivel karácsonykor valószínűleg nem nagyon fogsz odafigyelni arra, hogy mit eszel és iszol, decemberben akár egy rövid méregtelenítő-kúrát is beiktathatsz. Válassz ki egy napot,, amikor csak folyadékot és gyümölcsöt fogyasztasz. 

0022782_1.jpg ()

2. Kényeztesd az arcbőröd!

Ha máskor nem, hát karácsony előtt ideje egy kicsit az arcbőröd szépségével is törődnöd, hiszen a hideg, szeles időjárás még a legegészségesebb bőrt is megviseli. Ilyenkor se felejtsd az arcápolás három alaplépését: tisztítás, radírozás, hidratálás. Ám a megszokott tonikod helyett most inkább krémes állagú lemosó tejet használj, és hidratáló krémből is választhatsz zsírosabb állagút!
Tippünk: Készíts tápláló pakolást mézből. Melegítsd a mézet épp annyira, hogy nem legyen nagyon forró. Mosd le, majd radírozd le a bőrödet, és puha vattával vidd fel vékony rétegben a nem túl forró kencét. Hagyd hatni tíz percig, majd meleg vízzel öblítsd le. Ne feledkezz meg az ajkaid ápolásáról sem – ha szeles azidő, vagy ha egy kicsit stresszes vagy, akkor akár naponta többször is használj ajakápolót!

3. Ha nincs időd edzeni – mozogj!

Most sem időd, sem energiád nincs arra, hogy az edzőterembe lemenj? Ha a karácsony előtti időszakban engedélyezel is magadnak némi pihenőt, arra azért figyelj oda, hogy ne lustulj el teljesen! Naponta legalább húsz percet mozogj: ha teheted, menj el kocogni, vagy esténként a napi hajtás után sétálj egyet a környéken!
Tippünk: Nemcsak a tested, de a lelked egészségének is jót tesz, ha a hétvégét a szabadban töltöd, és sportolsz is egy kicsit. Szervezd be a barátnőidet, és menjetek el kirándulni, nordic walkingozni vagy akár korcsolyázni is!

4. Varázsold ünnepivé a frizurád!

Ha hajvágásra vagy festésre van szükséged, akkor semmiképpen nem úszod meg a fodrászt, ám az ünnepi frizurád elkészítésére akár te magad is vállalkozhatsz. Ha hosszú a hajad, mosd meg és egyenesítsd ki a szokásos módon! A hajad egy részét kösd hátra, az arcod melletti tincseket viszont hagyd szabadon, és szárítsd őket befelé! Ha rövidhajú vagy, akkor már egy kevés csillámos spray-vel is ünnepi frizurát varázsolhatsz magadnak!
Tippünk: Ha szeretnéd, hogy a hajad egy kicsit fényesebb legyen, akkor használj hennás sampont vagy készíts pakolást néhány csepp kókuszolajból. Diónyi olajat masszírozz a hajadba, hagyd tíz percig rajta, majd alaposan öblítsd ki samponnal. 

5. Ne feledkezz el a kezeidről!

Télen nemcsak az arcodon, de kezeden is szárazzá, repedezetté válhat a bőr, és a szép, nőies kacsóknak a karácsonyi nagytakarítás sem kedvez… Az ünnepi készülődés során tehát a kezeidről se feledkezz meg! Bármilyen hihetetlenül hangzik is, radírozásra időnként a kéz bőrének is szüksége van. A peelinghez csak egy kevés kristálycukorra és pár csepp olívaolajra van szükséged. Ezt keverd össze, majd dörzsöld be vele alaposan a kezedet!
Tippünk: A körmeid ápolására mandulaolajat használj. Az olajat melegítsd fel, majd áztasd benne az ujjaidat néhány percig. A körmöd ettől felpuhul, a ránőtt körömbőrt pedig könnyen be is nyomkodhatod. Ha szép, színes körmöket szeretnél, de nincs időd manikűröshöz menni, akkor vásárolj néhány ízléses körömmatricát – ezüst vagy arany színben kimondottan ünnepi viselet! A hegyesre reszelt körmöket és a túl sok csillámot ezúttal is felejtsd el!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X