Főoldal > EGÉSZSÉG > A whisky rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka!

A whisky rosszabb másnaposságot okoz, mint a vodka!

másnaposságszilvesztervodkawhisky
0

Írta:

Az 58 nő és 37 férfi önkéntes beszámolói alapján készítette tanulmányát a Damaris Rohsenow által vezetett kutatócsoport, amely eredményeiről az egyik szaklapban számolt be. A providence-i Brown Egyetem kutatói szerint a whiskyelőállítás során keletkezett melléktermékek, például a tanninok, az aceton és a furfurál okolhatók a fokozottabban fájó fejekért. A whisky ugyanis 37-szer annyi mellékterméket tartalmaz, mint […]

Az 58 nő és 37 férfi önkéntes beszámolói alapján készítette tanulmányát a Damaris Rohsenow által vezetett kutatócsoport, amely eredményeiről az egyik szaklapban számolt be. A providence-i Brown Egyetem kutatói szerint a whiskyelőállítás során keletkezett melléktermékek, például a tanninok, az aceton és a furfurál okolhatók a fokozottabban fájó fejekért. A whisky ugyanis 37-szer annyi mellékterméket tartalmaz, mint a vodka.
 
A whiskykedvelők vigaszául szolgáljon, hogy a két nedű élvezőinek másnap reggel ugyanolyan rossz volt a reagálóképessége, koncentrációja és teljesítőképességük többi mutatója. Az alvászavarok is megegyeztek. A kijózanodott résztvevők azonban nem érezték bizonytalanabbnak magukat például a vezetésnél – tudósít az egyik német lap internetes kiadása.

Számos szakmában azonban attól függ a biztonság, hogy a foglalkoztatottak milyen sokáig képesek kitartóan figyelni feladataikra. Ezt a figyelem pedig még akkor sem az igazi, amikor az alkohol már elhagyta a szervezetet.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X