Főoldal > EGÉSZSÉG > Nyűgös és fáradt vagy a koffeintől?

Nyűgös és fáradt vagy a koffeintől?

diétafogyókúrakávé
0

Írta:

A kutatás vezetője Julie Carrier és kollégái megállapították, hogy akik éjszaka kávét isznak, azok sokkal rosszabb éjszakára számíthatnak, mint azok akik semmit sem fogyasztanak. Köztudott, hogy a kávé a legismertebb stimuláns, ami elűzi az álmosságot - mondja Carrier. Kifejezetten károsan hat akkor, ha valaki éjszaka kávézik (pl. akik az éjszakai műszak miatt kénytelenek koffeint fogyasztani vagy buliznak és ébren szeretnének […]

A kutatás vezetője Julie Carrier és kollégái megállapították, hogy akik éjszaka kávét isznak, azok sokkal rosszabb éjszakára számíthatnak, mint azok akik semmit sem fogyasztanak.

Köztudott, hogy a kávé a legismertebb stimuláns, ami elűzi az álmosságot - mondja Carrier. Kifejezetten károsan hat akkor, ha valaki éjszaka kávézik (pl. akik az éjszakai műszak miatt kénytelenek koffeint fogyasztani vagy buliznak és ébren szeretnének maradni). Ezek az emberek nappal alszanak, amikor a biológiai órájuk szerint ébren kellene lenniük. Ilyenkor minél idősebb valaki, annál nagyobb mértékben zavarhatja alvását az éjszakai kávézás -  mondja Carrier.

A kutatók különböző korú nőket és férfiakat vizsgáltak. A kutatásból kiderült hogy a 20-30 év közötti személyek szervezetét kevésbé viselte meg az éjszakai kávézás, mint azokat, akik  akik 45-60 év évesek.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X