Főoldal > EGÉSZSÉG > Így készítsd fel a bőröd a hidegre!

Így készítsd fel a bőröd a hidegre!

ápolásbőrhajőszszáraztéltermészeteszsíros
0

Írta:

Nyáron a napsütés és a sós tengervíz veszi igénybe a hajadat, ilyenkor pedig a hideg és a szél teszi tönkre a frizurádat? A kevesebb fény és tápanyag miatt a bőröd szárazzá és fakóvá válik? Ne hagyd, hogy a hideg őszi időjárás tönkretegye a szépségedet – tápláld a bőröd és a hajad az évszaknak megfelelő módon! […]



Nyáron a napsütés és a sós tengervíz veszi igénybe a hajadat, ilyenkor pedig a hideg és a szél teszi tönkre a frizurádat? A kevesebb fény és tápanyag miatt a bőröd szárazzá és fakóvá válik? Ne hagyd, hogy a hideg őszi időjárás tönkretegye a szépségedet – tápláld a bőröd és a hajad az évszaknak megfelelő módon! Most eláruljuk, hogyan regenerálódhatsz!

Tápláld a bőröd – kívül-belül!

Nyáron a bőröd üde, egészségesen barna, ilyenkor ősszel azonban egyre szárazabbá válik, és itt-ott pigmentfoltok is megjelennek az arcodon? Nemcsak a több napfény és a magasabb hőmérséklet miatt ragyogóbb a bőröd a nyári időszakban, de sokkal több vitaminhoz és ásványi anyaghoz is jut ilyenkor a szervezeted! Hogy a bőröd szépségét ősszel is megőrizd, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt – legfőképpen narancsot, kivit, sárgarépát és almát! Akármilyen jól is esnek a ilyenkor, a zsíros ételeket lehetőleg kerüld el! Ha egyszer-egyszer mégis elcsábulnál egy tál bablevesre vagy pörköltre, akkor fokozd az anyagcserédet plusz gyümölcs- és zöldségbevitellel!
Tippünk: A bőrödet persze nemcsak belülről táplálhatod – általános regeneráló, tápláló bőrpakolásként keverj össze öt deka élesztőt egy tojássárgájával és egy-két evőkanál tejföllel! A kencét legalább egy negyedóráig hagyd az arcodon – meglátod, milyen ragyogó lesz a bőröd már néhány alkalom után is!

0022230_1.jpg ()

Hidratálj okosan!

Ősszel és télen nemcsak a hideg, de a szél és a fűtés száraz levegője is kiszárítja a bőrödet – fontos tehát, hogy a megfelelő módon hidratálj! Ilyenkor is igyál elegendő folyadékot: legalább 2-2,5 litert még akkor is, ha a hidegben nem vagy annyira szomjas. A legjobb, ha szénsavmentes ásványvizet iszol, de időnként szóba jöhetnek a frissen facsart gyümölcslevek és a gyógyteák is – ezek legalább szükséges tápanyagok pótlásában is segítenek!
Tippünk: Száraz bőrre elsősorban tojásból, tejből és mézből érdemes pakolást készítened: egy tojássárgájához öt evőkanál tej és pár csepp méz szükséges. Ha az elvesztett vízmennyiséget szeretnéd pótolni, akkor két evőkanál uborkaléből és egy kanál tejfölből készíts pakolást – a hatás nem marad el, hiszen az uborka az egyik legjobb természetes hidratálószer!

Tisztítsd helyesen! – három lépésben!

Ha valamikor, hát ősszel különösen nagy jelentősége van az arctisztításnak. Ilyenkor nemcsak a nyári barnulás után elhalt hámsejteket kell alaposan eltávolítanod, de meg kell tisztítanod a bőröd a mindennapi munkád során rárakódott szennyeződésektől is – fontos tehát, hogy az arctisztítást körültekintően végezd! Ha zsíros vagy pattanásos a bőröd, akkor esténként feltétlenül töröld át valamilyen arctisztító tonikkal, de vigyázz, hogy a bőrtípusodnak megfelelő szert válaszd! A tonizálás után következhet a radírozás: lehetőleg természetes alapanyagokból készült bőrradírt válassz, és az arcod mellett időnként az egész testedet radírozd le vele! A peeling után már csak a hidratálás van hátra, ezt a lépést azonban soha ne hagyd ki!
Tippünk: Az őszi-téli időszakban használhatsz egy kicsit zsírosabb állagú krémet, lehetőleg olyat, ami többféle vitamint (pl. A, B, C és K-vitaminokat) is tartalmaz! Esténként rendszeresen kend be magad, de ha a bőröd száraz, akár naponta többször is használhatod a krémed!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X