Főoldal > EGÉSZSÉG > Vírusgyilkos védőoltások?

Vírusgyilkos védőoltások?

ebédegészségételvírusok
0

Írta:

A fertőzések ellen védőoltással védekeznének a legtöbben, ehhez képest a gyermekek legnagyobb részét a szülők csak a kötelező oltásokra viszik el. A védettség érzetének növelését a lakosság 96%-a a mindenkori egészségügyi vezetéstől várja el. TNS által végzett közvéleménykutatásból kiderült, hogy nem érezzük magunkat védettnek a betegségekkel szemben. Duránszkai Gábor igazgató azt mondta: a szülők nem […]

A fertőzések ellen védőoltással védekeznének a legtöbben, ehhez képest a gyermekek legnagyobb részét a szülők csak a kötelező oltásokra viszik el. A védettség érzetének növelését a lakosság 96%-a a mindenkori egészségügyi vezetéstől várja el.

TNS által végzett közvéleménykutatásból kiderült, hogy nem érezzük magunkat védettnek a betegségekkel szemben. Duránszkai Gábor igazgató azt mondta: a szülők nem ismerik a bárányhimlő és a méhnyakrák ellen beadható oltásokat, miközben az influenza elleniekről már mindenki hallott.

Közben leginkább a daganatos megbetegedésektől tartanak és azok között is a méhnyakrák az, amelytől a legtöbben félnek. A megkérdezettek túlnyomó többsége azt gondolja, hogy a rák ezen formájának megelőzésénél a rendszeres nőgyógyászati szűrések mellet nagy a szerepe a védőoltás beadásának. Ugyanakkor az ilyen irányú ismeretek mellett sok tévhit is felszínre került. Az megkérdezettek ötöde gondolja az, hogy uszodákban, fürdőkben is elkapható a betegség valamint, hogy egy HPV-vel fertőzött ember bőrének érintése is terjeszti a kórt.

Dr. Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgató elmondta, hogy a védőoltásoktól való félelmek alaptalanok. Ezen oltások működtetik az immunrendszert. Tapasztalata szerint a védőoltásokkal kapcsolatos hisztériák követik a nyugati trendeket, igaz kb. 10 éves késéssel és kevésbé szakmai formában.

Kérdésre válaszolva hozzátette, hogy a gyártók érdekeltek abban, hogy egy védőoltással teljesen megelőzzenek egy járványt, és tévhit az a hozzáállás, hogy csak ideiglenesen védenek az oltások a betegségekkel szemben.

Mindig voltak olyanok, akik a fentiek ellenkezőjét próbálták bizonyítani, illetve orvosi gyakorlatukkal szembementek a kötelező védőoltásokkal, azonban az ilyen próbálkozások legtöbbször helyi járványok kitöréséhez és gyermekkori halálesetekhez vezettek.

Forrás: Az Avantgarde Group sajtóközleménye


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X