Főoldal > EGÉSZSÉG > Elképesztő! Beteggé tehet a zuhanyozás?

Elképesztő! Beteggé tehet a zuhanyozás?

betegségegészségzuhanyozás
0

Írta:

A Kolorádó egyetem kutatói több tucat zuhanyrózsa fejét vizsgálták meg, amelyek többségében szinte hemzsegtek a mikrobaktériumok. A megvizsgált zuhanyfejek mintegy 30 százalékánál a megengedhető szintnél magasabb arányban találtak ún. Mycobacterium aviumot – ez az a baktérium, amely akár tüdőbetegséget is okozhat.  A zuhanyfejek belső, meleg és nedves környezete ideális feltételeket teremt a baktériumok elterjedésére. A baktériumok filmszerű réteget képeznek […]

A Kolorádó egyetem kutatói több tucat zuhanyrózsa fejét vizsgálták meg, amelyek többségében szinte hemzsegtek a mikrobaktériumok. A megvizsgált zuhanyfejek mintegy 30 százalékánál a megengedhető szintnél magasabb arányban találtak ún. Mycobacterium aviumot – ez az a baktérium, amely akár tüdőbetegséget is okozhat. 

A zuhanyfejek belső, meleg és nedves környezete ideális feltételeket teremt a baktériumok elterjedésére. A baktériumok filmszerű réteget képeznek a zuhanyfej belsejében, és amikor megnyitjuk a csapot, szinte ránk ömlenek.

Ezek a baktériumok főleg azoknál az embereknél okozhatnak megbetegedéseket, akiknek gyenge az immunrendszerük, de az, hogy a baktériumok milyen súlyos fertőzéseket okozhatnak még, további kutatásokat igényel.

A zuhanyrózsát nem érdemes klórral tisztítani, mert a baktériumok nem pusztulnak el tőle, csak még tovább szaporodnak. A kutatásból az is kiderült, hogy a műanyag zuhanyrózsában lényegesen több baktérium van mint a fémben.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X