Főoldal > EGÉSZSÉG > Bőrszépítős, immunerősítés vizelet-terápiával?

Bőrszépítős, immunerősítés vizelet-terápiával?

egészségvizeletterápia
0

Írta:

Az ókori Rómában a vizeletet fogfehérítésre használták, Kína déli részén pedig az újszülöttek arcocskáját mosták le vele, hogy érzékeny bőrük ellenállóbb legyen. Nincs tudományos bizonyíték a terápia hatásosságára, az alternatív gyógyászatban mégis számos módon alkalmazzák, orvosi és kozmetikai célokra egyaránt. De csak külföldön. Tíz éve jelent meg a kombucha szülőapjának is nevezett H. Tietze könyve […]

Az ókori Rómában a vizeletet fogfehérítésre használták, Kína déli részén pedig az újszülöttek arcocskáját mosták le vele, hogy érzékeny bőrük ellenállóbb legyen. Nincs tudományos bizonyíték a terápia hatásosságára, az alternatív gyógyászatban mégis számos módon alkalmazzák, orvosi és kozmetikai célokra egyaránt. De csak külföldön. Tíz éve jelent meg a kombucha szülőapjának is nevezett H. Tietze könyve a vizelet gyógyító hatásáról. Elmélete szerint, ha az emberi vizeletben található – máj által kiválasztott – méreganyagokat visszajuttatjuk a szervezetbe, az egyfajta immunitást eredményez, és úgy működik, mint egy védőoltás, amit ebben az esetben szájon át kell alkalmazni. Kezdőknek megteszi pár csepp a nyelv alá, a kevésbé finnyásoknak a reggeli középsugarasból néhány korty naponta. Aki végképp elhatárolódik a fogyasztástól, mégsem hagyja nyugodni a kíváncsiság, az a bőrébe masszírozva is meggyőződhet a „szer” jótékony hatásairól. A vizeletben levő fehérjék gyorsan bomlanak, ezért borogatásként alkalmazva ügyelni kell a gyakori cserére.

Aki kipróbálta…

A Londonban élő K. Anita, egy angol egészségcentrumban vizelet és egy másik, az ember saját öngyógyító képességét aktiváló terápia kombinációját végezte együtt, mert szeretett volna elhúzódó bőrproblémáitól és súlyfeleslegétől megszabadulni. Hogy a szervezete megtisztuljon a mérgektől, két hónapig szigorú diétát tartott: minimálisra csökkentette étrendjében a szénhidrát tartalmú ételeket, kerülte a cukrot, élesztőt, glutént, a gabonaféléket és az alkoholtartalmú italokat. Orvosa tanácsára naponta 2-3 liter ásványvizet és salaktalanító gyógyteát fogyasztott. A tisztítókúra után középsugaras vizeletével kellett ecsetelnie a bőrhibákat, amelyek többé-kevésbé enyhültek, bár ez akár a kitartó diétának is betudható.

Tippünk:

  • Alaposan tájékozódj, mielőtt belevágnál a vizeletterápiába ! Ha még több részletre vagy kíváncsi, nézz utána az interneten, idegen nyelvű honlapokon! A külföldi szakirodalom jóval gazdagabb a témában.
  • A kúra alkalmazása előtt konzultálj szakemberrel. A témában kérd ki háziorvos, bőrgyógyász vagy dietetikus tanácsát.

Vizeletterápia itthon és külföldön
Magyarországon ilyen, vagy hasonló, vizelettel kapcsolatos terápiás gyógymódot nem alkalmaznak – tudtuk meg a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének képviselőjétől. Vizelet-terápia néven kozmetikusok sem végeznek kezeléseket itthon, de kevés olyan szakember van, aki például ne hallott volna a vizelet ekcémára gyakorolt jótékony hatásáról. Ratree Cheepudomwit, a Thaiföldi Hagyományos és Alternatív Gyógyászat Minisztériumának a munkatársa 200 emberen tesztelte a vizelet-terápiás módszer hatékonyságát. A megfigyeltek 87 százaléka állította, hogy a napi egy pohár vizelet javított kondíciójukon. A teszteltek tíz százaléka azonban hasmenésre panaszkodott a vizelet megivása után.

Tudtad?
A vizelet a vesék működésének a terméke. Ca-t, Mg-t, Na-t, P-t, NaCl-t, szulfátot, ammóniát, oxálsavat, fehérjét, diabétesz esetén cukrot, gyógyszereket, kreatint, húgysavat, festékanyagot, hormont és bomlási termékeit, valamint a máj által hatástalanított mérgeket tartalmaz. Normális körülmények között szalmasárga színű, átlátszó, jellegzetes szagú (húslevesre emlékeztető) folyadék. Napi mennyisége átlagosan 1500 ml, 4-5-szöri vizeléssel távozik a szervezetből. Mennyisége a vízfelvételtől, a táplálék víztartalmától, a hőmérséklettől, a munkától, a verejtékezéstől függően változó. Sok víz fogyasztásakor felhígul. Nagyfokú izzadás esetén a veséken keresztül kiválasztott víz kevesebb, ezért a vizelet koncentráltabb lesz.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X